Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Els dies 24, 25 i 26 de març se celebrarà una nova edició del Fòrum Verge Extra: Oli i Territori 2021

A causa de les restriccions de mobilitat, l’edició serà completament en línia, però seguirà mantenint el seu esperit participatiu i cooperatiu amb el sector privat.

Fòrum Verge Extra: Oli i Territori 2021.
Fòrum Verge Extra: Oli i Territori 2021

Tot a punt per començar una nova edició del Fòrum Verge Extra: Oli i Territori 2021, una iniciativa de col·laboració entre els sectors públics i privats que té per objectiu reflexionar sobre els problemes i les alternatives de futur al voltant de l’oleïcultura. La proposta està oberta a totes les persones que estiguin interessades en el món de l’Oli d’Oliva Verge Extra, independentment de quina sigui la seva relació amb el sector.

En aquesta nova edició, l’Associació Leader de Ponent, el projecte Gustum i el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) s'adapten a la nova realitat i celebraran un fòrum totalment en línia. Les jornades, que han estat seleccionades amb la participació del sector privat, se celebraran els dies 24, 25 i 26 de març, en sessions de matí i tarda. Tot i el condicionant que suposarà el canal digital, totes les jornades incorporaran la possibilitat que les persones ponents puguin interactuar amb el públic i s'establiran torns de lliure intervenció abans de la cloenda de les jornades.

El sistema d’inscripció s’articularà mitjançant la plataforma virtual Ruralcat, i també s’activarà el portal www.forumvergeextra.cat per recopilar informació sobre les diferents activitats.

Pel que fa al format, s’ha decidit que per tal de recollir totes les inquietuds possibles, se celebraran un seguit de jornades classificades en quatre àmbits:

  • Gestió sostenible: bones pràctiques i tècniques innovadores de gestió de les explotacions oleícoles orientades a la sostenibilitat.
  • Comercialització: estratègies per afegir valor i diferenciar l’Oli d’Oliva Verge Extra, canals de comercialització, internacionalització, etc.
  • Territori: l’oleïcultura i el model dels territoris productors, l’equilibri entre les regions i la producció d’energies renovables.
  • Dones: visibilitzar i donar a conèixer el paper de la dona a l’oleïcultura.