Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Els emprenedors LEADER, immersos en la millora digital dels seus projectes

El projecte Start Up Rural promou la formació en elements estratègics del creixement empresarial

Projecte de Cooperació. Programa de Desenvolupament rural 2014-2020.
Projecte de Cooperació. Programa de Desenvolupament rural 2014-2020

Durant la primera quinzena d’aquest mes de maig, el projecte de cooperació Start Up Rural està desenvolupant diverses activitats formatives dirigides a emprenedors que han participat o estant participant del programa LEADER. Aquestes sessions es dirigeixen a oferir eines per a millorar la gestió integral del projecte empresarial amb eines i recursos que es poden trobar al món digital. 

Aquesta temàtica formativa ha estat definida gràcies a les necessitats que, mitjançant la diagnosi que el propi projecte realitza als emprenedors Leader de cada anualitat, han estat més remarcades per aquests. A més a més, la pandèmia que la COVID19 ha protagonitzat, ha incentivat encara més l’ús dels mitjans digitals per comunicar-nos i relacionar-nos, promovent encara més la transició cap a uns models de negoci més relacionats i mediats per aquests mitjans.  

L’equip d’experts d’URock, amb en Josep Baijet al capdavant, són els encarregats de realitzar aquestes jornades i de resoldre els dubtes i preguntes que s’hi van donant. En aquest sentit, la col·laboració de Start Up Rural amb aquest equip de formadors durant altres anualitats assegura la capacitat de comprensió i adaptació dels continguts i les explicacions a les realitats d’aquesta emprenedoria.  

Els camps que s’estan treballant s’han proposat en dos perspectives: les quatre primeres sessions han treballat eines de gestió interna empresarial, com ara l’organització de les tasques, el seu seguiment i avaluació, la gestió del temps o la comunicació interna amb membres del projecte o amb proveïdors. Durant aquesta setmana, la temàtica es dirigirà més per parlar de la comunicació externa del projecte: eines de control i monitorització de resultats a les xarxes socials, als contactes mitjançant correu electrònic, la creació de continguts segons mitjà de difusió, etc... Finalment, també es tractarà concretament l’entorn mòbil com a mitjà preferit de comunicació actualment, i les exigències d’adaptació que això imposa per poder ser atractius.  

Els continguts i recursos que s’estan treballant es posaran a disposició dels assistents a les jornades, així com també serviran per bastir l’espai digital propi del projecte dirigit a ser un repositori de consulta.  

Aquesta acció ha comptat amb la complicitat i el treball conjunt de comunicació de tots els grups d’acció local de Catalunya, així com també de la col·laboració amb les entitats de promoció econòmica a nivell territorial, per poder encaixar adequadament i complementar-se amb d’altres propostes.