Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Els Grups d'Acció Local de Catalunya donen a conèixer els seus projectes

Els Grups d'Acció Local de Catalunya participen en els Butlletins Electrònics impulsats per la Red Española de Desenvolupament Rural (REDR), amb l'objectiu de difondre i donar a conèixer els projectes que s'han impulsat en els seus territoris.

La REDR està elaborant una sèrie de quatre de butlletins electrònics destinats a difondre bones pràctiques impulsades pels Grups d'Acció Local en l'àmbit de la creació d'ocupació en els territoris rurals. Cada un dels butlletins ens parla de la creació d'ocupació des d'un àmbit de treball en concret. Així, el primer dels reculls està destinat a la difusió de projectes que hagin creat ocupació en el sector "dels serveis de proximitat i per a les persones". En aquest primer butlletí destaquen dos projectes impulsats al territori català: La Manreana, un centre de teràpia eqüestre i zooterapia recolzat pel  Consorci Garrigues per al Desenvolupament del Territori; i l'Auró, una granja escola terapèutica inspirada en l'ús de l'horticultura com a teràpia als jardins urbans de Londres; impulsat al territori GAL Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central.

En el segon butlletí, els projectes se centren en la creació d'ocupació en l'àmbit de la "gestió dels espais naturals; serveis i aprofitament forestal i producció de biomassa". En aquest  recull  apareix una iniciativa que compta amb el suport del Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya, Socarrel, una consultora que treballa en la redacció de projectes d'ordenació forestal.

Durant el proper mes de desembre, la Red Española de Desenvolupament Rural publicarà dos nous butlletins dedicats a projectes que hagin creat ocupació en el sector del turisme i l'oci, i l’àmbit de la indústria agroalimentària. Amb aquests butlletins, la REDR dota als grups GAL d’un nou instrument per donar a conèixer els projectes que s'han desenvolupat al territori i el valor que aquests aporten a la població de les zones rurals.

L'edició d'aquests butlletins s'emmarca en el conveni de col·laboració entre la REDR i Red Eléctrica Española.