Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Els grups d'acció local LEADER organitzen i participen en diversos actes aquest mes de juny a les zones rurals de Catalunya

Durant aquest mes de juny els grups LEADER participaran en diferents actes, jornades i fires arreu de les zones rurals de Catalunya.

Entre les actuacions destaca la participació dels gerents de l’Associació per al Desenvolupament Integral de la zona Nord - Oriental de Catalunya (ADRINOC) i de l'Associació per la Gestió del Prorama Leader Ripollès Ges Bisaura en el Seminari de "Produccions Locals Agroalimentàries i Estratègies de Desenvolupament Territorial", que organitzen els ajuntaments de Tremp i de Talarn, els dies 6 i 7 de juny, a la sala de plens del consistori de Talarn.
 
El seminari té per objectiu general reflexionar sobre les vessants econòmica, territorial i institucional dels projectes que donen suport a les produccions agroalimentàries locals i va adreçat a responsables i tècnics d’institucions, així com les empreses, entitats i productors que participen en els mateixos.
 
El passat dissabte, 1 de juny, van tenir lloc diverses accions, entre les quals:
 

  • xerrada-col·loqui “Experiència del sistema associatiu i de la comercialització del producte local a Euskadi” (Grup Leader: Consorci Centre de Desenvolupament Rural Pallars – Ribagorça), celebrada a l’Hotel Comtes de Pallars de Rialp, en el marc de la IV Fira d’Oficis i Menestrals de Rialp, acte organitzat per l’Ajuntament de Rialp amb la col·laboració del grup GAL d’Euskadi – MENDINET i del projecte de cooperació “Gustum”, i amb el suport de la Diputació de Lleida.

 

  • Fira de Rialb (Grup Leader: Consorci Leader Urgell – Pla d’Urgell). El Consorci hi ha participat, mitjançant el projecte GUSTUM, amb una jornada adreçada a la comercialització de productes locals que va comptar amb la participació del grup GAL basc Mendinet.

 

  • Mercat del producte local de Tàrrega (Grup Leader: Consorci Leader Urgell – Pla d’Urgell). El Consorci hi ha participat, també mitjançant el projecte GUSTUM, col·laborant en una jornada gastronòmica al voltant de la cervesa artesana.


Consulteu la resta d'actes previstos aquí.

Font: Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.