Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Els grups Leader dissenyen els projectes de cooperació del període 2023-2027

Sistema agroalimentari; energia, canvi climàtic i medi; i desenvolupament social i econòmic, eixos centrals de la cooperació Leader 2023-2027.

Trobada de cooperació dels grups Leader i ARCA a Esterri d'Àneu.
Trobada de cooperació dels grups Leader i ARCA a Esterri d'Àneu

Els Grups d’Acció Local es reuneixen a Esterri d’Àneu per dissenyar l’estructura dels projectes de cooperació que es desenvoluparan durant el període 2023-2027. La trobada, celebrada els dies 25 i 26 de maig, ha permès debatre entorn les tres línies estratègiques que es volen impulsar a través de la cooperació LEADER: sistema agroalimentari; energia i canvi climàtic i medi; i desenvolupament social i econòmic.

La sessió, que ha comptat amb la participació de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), s’ha organitzat a partir de tres eixos temàtics de treball: agroalimentació, energia i canvi climàtic i desenvolupament social i econòmic.  A partir d’aquí, cada grup ha presentat les seves actuacions segons cada un dels eixos preestablerts amb l’objectiu de tenir un mapa del que serà la cooperació del proper període segons cada territori.

Segons Puigvert, gerent d’ARCA, el territori compta amb una gran experiència en el desenvolupament de projectes de cooperació. En el darrer període els grups han desenvolupat 9 projectes de cooperació en àmbits tan diversos com l’emprenedoria, els joves rurals, les energies renovables, la valorització dels productes agroalimentaris, el desenvolupament econòmic en espais naturals protegits, la conservació del patrimoni, l'emprenedoria a les escoles, la conservació del paisatge i el coworking rural. Unes iniciatives que s’han acabat convertint en projectes de referència, tant a nivell nacional com internacional.

Amb aquesta jornada es tanca doncs un procés de reflexió i debat intern amb els Grups que s’ha desenvolupat durant aquest mes de maig mitjançant quatre sessions de treball celebrades els dies 5,  a Barcelona; 12, a Montblanc; 19, a Barcelona; i 25 i 26 de maig, a Esterri d’Àneu, territori del Consorci Leader Pirineu Occidental.