Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Els grups Leader presenten la “Declaració de la Seu” per a un medi rural i pesquer viu i actiu

Enguany, l’Assemblea de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, entitat que engloba els grups Leader de Catalunya, es centra en abordar les problemàtiques i els reptes dels territoris rurals i pesquers catalans, aprovant la MOCIÓ PER A UN DESENVOLUPAMENT RURAL SOSTENIBLE, INTEGRAL I INTEGRADOR “per a un medi rural i pesquer viu i actiu”.
Amb l’aprovació d’aquest document es volen posar sobre la taula els principals reptes que afronten els territoris rurals i pesquers catalans - demografia, serveis a les persones, comunicacions, fractura digital, transició energètica...- davant el seu desenvolupament present i futur. Serà l’inici d’una campanya impulsada pels Grups d’Acció Local catalans per tal de portar les reivindicacions que s’hi plasmen a totes les instàncies possibles, començant per una ronda de reunions al Parlament català on està previst que presentin la feina que estan fent els grups Leader i la moció a diferents comissions de treball: agricultura, empresa i coneixement...

Per tal de recolzar la tasca que desenvolupen els Grups d’Acció Local catalans, i poder fer extensiva la reivindicació que tindrà lloc en aquesta Assemblea, s’ha convidat a assistir a la sessió, i es convidarà també a que aprovin la moció sortint, representants de les quatre Diputacions de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya, el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS), l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i la Direcció General d’Administracions Locals, entre d’altres.

En el transcurs de la reunió d’Assemblea també està previst que es presenti el Conveni de col·laboració entre l’Associació de Municipis de Catalunya (ACM) i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), signat el passat mes de novembre. Un acord que ha de permetre treballar conjuntament pel desenvolupament dels territoris rurals de Catalunya i, a la vegada, impulsar nous projectes i iniciatives encaminades a millorar els serveis i la qualitat de vida dels municipis rurals del país.
Albert Batalla, Secretari General de l’ACM, i Carles Luz, president d’ARCA, seran els encarregats de presentar aquest Conveni que recull, entre d’altres, l’accés dels grups Leader als serveis que ofereix l’Associació de Municipis de Catalunya i, en especial, a la “Central de Compres”. Un fet que permetrà als grups gaudir dels beneficis que suposa realitzar compres agregades. El protocol també estableix la possibilitat de formalitzar convenis específics entre les entitats signants, en cas que sorgeixi algun projecte específic o una línia de cooperació més concreta.

Carles Luz, president d’ARCA, ha valorat molt positivament la signatura d’aquest Conveni, segons Luz “és un primer pas que ha de permetre impulsar projectes de forma conjunta per dinamitzar els municipis rurals de Catalunya i fer front a reptes com la despoblació, alhora que obre una línia de cooperació entre les dues entitats pel benefici mutu –serveis per als GALs com la central de compres, i posar a disposició de l’ACM el coneixement profund del territori i les seves necessitats que tenen els GALs-”.

FONT: ARCA