Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Els grups Leader vinculats a la Ruta Europea del Formatge es reuneixen a Ripoll amb l’Associació Leader Ripollès, Ges i Bisaura per a promoure projectes de cooperació

Els grups Leader vinculats a la Ruta Europea del Formatge es reuneixen a Ripoll amb  l’Associació  Leader Ripollès, Ges i Bisaura per a promoure projectes de cooperació .

En el marc dels actes de la "Fira Europea del Formatge", celebrada els dies 3 i 4 d'octubre a Ripoll, han tingut lloc unes Jornades d'intercanvi dirigides als grups Leader que formen part de la Ruta Europea del Formatge amb l'objectiu de cercar sinergies i establir relacions entre els territoris participants que permetin treballar conjuntament en projectes de cooperació durant el  període Leader 2014-2020.

Formen part de la Ruta Europea del Formatge els grups Leader: Asociación TAGUS (Extremadura), MENDINET (Euskadi), Consorcio para el Desarrollo Rural del Oriente de Asturias (Astúries), Grupo de Acción Local Sierra del Jarama (Castella la Manxa), Associació Leader Illa de Menorca i l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura.
Així mateix, es va convidar a participar a les jornades el Parc Naturel Régional des Pyrénées Catalanes de França, com a grup Leader fronterer i amb una estratègia que s'alinea a la de l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura.

El programa de les jornades ha inclòs la presentació de la Asociación de la Ruta del Queso (AREG) i de les estratègies dels grups Leader que han assistit a l'acte; una visita a un projecte Leader, la cerveseria La Minera; i un seguit de sessions de treball per analitzar els punts dèbils i les fortaleses dels diferents territoris entorn a possibles projectes de cooperació.

Amb motiu d'aquesta trobada, s'ha rebut també la visita del Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el Sr. Jordi Ciuraneta, que ha valorat molt positivament la iniciativa. 

FONT i FOTOGRAFIES: Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura