Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Empreses agroalimentàries del Bages, Berguedà, Osona, Moianès i l’Anoia innoven amb BCN Smart Rural

Postres Artesanes de Santa Eulàlia elabora nous productes alimentaris a partir del xerigot, el sobrant en l’elaboració de les postres làctiques. Cerveses La Pirata ha rebut assessorament d’una consultora especialitzada en el món cerveser, per perfeccionar el procés d’elaboració de cerveses envellides en botes de fusta.

Empreses agroalimentàries del Bages, Berguedà, Osona, Moianès i l’Anoia innoven amb BCN Smart Rural.
Empreses agroalimentàries del Bages, Berguedà, Osona, Moianès i l’Anoia innoven amb BCN Smart Rural

4 empreses agroalimentàries del Bages, 3 del Berguedà, 3 d’Osona, 1 del Moianès i 1 de l’Anoia han tirat endavant diversos projectes d’innovació en el marc dels Cupons d’Innovació BCN Smart Rural, promoguts per ARCA, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya.

Els ajuts, que s’han atorgat en 3 convocatòries diferents del 2019 al 2021, han permès a les microempreses agroalimentàries comptar amb assessorament expert per tirar endavant els projectes d’innovació.

Les empreses beneficiàries han estat les següents: Granja Escrigas (Santa Maria de Merlès), Oli Migjorn (Navàs), Postres Artesanes de Santa Eulàlia (Lluçà), El Sunyer d’Aguilar (Montmajor), L’Escairador (Berga), Glòria Roig (Lluçà), L’Hort del Puig (Castellbell i el Vilar), Cerveses La Pirata (Súria), Agrària Estany (Sant Martí de Sesgueioles), La Ginebreda (Castellterçol), Niu Verd (Sant Feliu Sasserra) i Mas Joanet de Pujols (Sant Vicenç de Torelló).

De mitjana, cadascun dels projectes ha rebut gairebé 2600 euros que els han permès cobrir entre un 40 i un 80% del cost dels serveis d’assessorament contractats.

Crear un subproducte a partir del xerigot o millorar el procés d’elaboració de cerveses envellides en botes de fusta

D’entre els 12 projectes que han rebut l’acompanyament, destaca el cas de l’empresa del Lluçanès Postres Artesanes de Santa Eulàlia, que ha rebut assessorament de Fundació Alícia per la creació de nous productes alimentaris a partir del xerigot, el sobrant en l’elaboració de postres làctiques. Amb el projecte d’innovació, ara l’empresa ha creat un subproducte d’un sobrant que abans llençaven.

Un altre cas és el de l’empresa del Bages Cerveses La Pirata, que ha rebut assessorament de Beer Events, una consultora especialitzada en el món cerveser, per tal de perfeccionar el procés d’elaboració de cerveses envellides en botes de fusta i millorar la seva sortida al mercat.

A banda dels cupons d’innovació, el projecte BCN Smart Rural ha impulsat 2 projectes de recerca aplicada, en col·laboració amb universitats catalanes, a través de Treballs Finals de Grau o de Màster, així com 17 estades de pràctiques a les empreses.