Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

En marxa la 8a edició del Pràcticum Odisseu

Projecte ODISSEU.
Projecte ODISSEU

Avui s’ha donat el tret de sortida a una nova convocatòria d’ajuts al Pràcticum Odisseu. Un cop més, la iniciativa vol incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques remunerades a empreses i entitats situades en municipis rurals amb l’objectiu de promoure el retorn i l’establiment d’aquests joves a les zones rurals. D’una banda, la proposta està adreçada a empreses i institucions situades en municipis rurals que puguin oferir un lloc de pràctiques remunerades per estudiants amb perfil universitari. D’altra banda, està pensada per a estudiants universitaris de grau que hagin superat almenys el 50% dels crèdits o estudiants de Màster Oficial.

La durada de l’estada de pràctiques ha de ser de mínim 300 hores, a realitzar durant el curs acadèmic vigent i, en qualsevol cas, abans del 15 de setembre.  Com a principal novetat, ha augmentat la remuneració de pràctiques que rebran els estudiants ja que enguany ha de ser mínim de 7€/hora (bruts). No obstant, no suposarà un cost extra de cara a les empreses, ja que els Ajuts al Pràcticum finançaran el 60% de les primeres 300 hores. De manera que d’aquests 7€ (bruts), l’empresa pagarà 2,8€/hora i els Ajuts al Pràcticum assumiran 4,2 €/hora enfilant-se a un ajut màxim de 1.260 € per les 300 hores.  

Les empreses interessades poden presentar les seves ofertes fins al dimecres 9 de març. Una altra novetat d’enguany és que no s’haurà d’enviar el formulari a través del correu electrònic sinó que es farà directament a través de la pàgina web d’Odisseu. Quan les empreses o entitats accedeixin al apartat del Pràcticum, podran accedir a presentar l’oferta de pràctiques i allà descarregar el formulari, omplir-lo i enviar-lo seleccionant a quin àmbit correspon la seva oferta. Més endavant, els estudiants que vulguin formar part de la iniciativa podran consultar a la pàgina web totes les ofertes publicades i podran enviar la seva candidatura entre el 14 de març i el 14 d’abril.  

L’àmbit territorial del programa són tots els municipis de les comarques rurals Leader catalanes i el fan possible els 11 grups d’acció local, la xarxa de professionals de Joventut i ARCA. El grup coordinador és el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, amb el finançament del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el FEADER (Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural). L’acció dels Ajuts al Pràcticum compta amb el suport organitzatiu i econòmic de la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials, la Secretaria d’Universitat i Recerca del Departament d’Empresa i Treball  de la Generalitat de Catalunya i l’AGAUR, l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca.

Més informació a odisseujove.cat.

FONT I FOTOGRAFIA: Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya (PROJECTE ODISSEU)