Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

“English course for cooperation projects”, promovent la cooperació entre grups d’acció local francesos i catalans

“English course for cooperation projects”, promovent la cooperació entre grups d’acció local francesos i catalans.

La xarxa de grups d’acció locals (GALs) de la regió francesa de l’Auvergne (Réseau Rural Auvergne) i la xarxa catalana "Associació d’iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA)", han organitzat un curs d’anglès en territori català, per tal de dotar d’eines i coneixements en llengua anglesa en el marc de desenvolupament rural, així com per fomentar la cooperació entre els GALs d’ambdues xarxes. El curs ha comptat amb 45 participants, principalment membres dels equips tècnics i membres institucionals de GALs d’Auvergne i Catalunya. L’activitat ha tingut lloc a Solsona entre els dies 16 i de gener.

Durant 3 dies de durada del curs, els participants han rebut classes teòriques sobre vocabulari específic en anglès de desenvolupament rural i projectes de cooperació. D’altra banda, i en el context de classe s’ha fomentat el diàleg i l’intercanvi entre GALs francesos i catalans que han tingut l’oportunitat d’intercanviar idees i possibilitats de cooperació. Per complementar els continguts teòrics i posar en pràctica l’anglès, s’han realitzat 3 visites al territori: la Cooperativa de l’Olivera, la "Ruta dels Castells" de la Segarra i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

El dilluns 17 de gener es va realitzar una visita al territori Leader de l’Urgell-Pla d’Urgell, on inicialment  Teresa Fuentes va presentar el territori i el projecte Gustum, projecte de cooperació sobre la valorització dels productes locals. A Vallbona de les Monges es va visitar la Cooperativa de l’Olivera, la qual produeix vi i oli ecològics i treballa per a la inserció laboral de discapacitats en l’anomenada economia social.

El dia següent, els participants del curs van visitar el municipi de Plans de Sió a la Segarra, acompanyats de l’Adrià Marquilles, alcalde del municipi, president del Consell Comarcal de la Segarra i president del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central. L’objectiu de la visita era conèixer la realitat d’un poble rural en el context segarrenc, especialment en la temàtica de joves i serveis, i les estratègies per dinamitzar el patrimoni històric de la comarca amb la Ruta dels Castells de la Segarra. Es va visitar el castell de les Pallargues, de gestió privada, i el castell de Concabella, de gestió pública, el qual compta amb un centre d’interpretació, consultori mèdic i sales per a la dinamització social.

Finalment, es va visitar el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya on van tenir lloc tres presentacions simultànies sobre la producció i comercialització de productes secundaris del bosc, bàsicament les plantes medicinals i els bolets; les energies renovables i l’arquitectura sostenible, i la promoció de la innovació en les empreses forestals.

 

 

FOTOGRAFIES: ARCA i Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central