Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Es convoca la segona edició dels Premis "Ciències Ambientals"

La tardor de 1993 es van iniciar els estudis de Ciències Ambientals a la Universitat de Girona (UdG), tan sols un any després que s’iniciessin de forma pionera a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i de la primera Conferència de les Nacions Unides sobre el Desenvolupament Sostenible, a Rio de Janeiro (Conferència de Rio, d’ara en endavant).

La Conferència de Rio va constituir les bases per al desenvolupament de les principals polítiques ambientals internacionals, que han contribuït a situar els aspectes ambientals en les agendes polítiques, a augmentar la consciència i a promoure la responsabilitat ambiental entre les organitzacions de la societat civil i els individus. Vint-i-un anys després d’aquell 1992, trobem a Catalunya un col·lectiu en plena consolidació, integrat per estudiants, acadèmics, professionals, organitzacions i entitats de les ciències ambientals, preparat per donar resposta als nous reptes emergents de la societat i el planeta per a les properes dècades.

Com a reconeixement a la trajectòria d’uns estudis que han format i seguiran capacitant futurs professionals de les ciències ambientals a Catalunya, a la recerca interdisciplinar, a la iniciativa empresarial en el sector del medi ambient, i al treball per comunicar els reptes de la sostenibilitat ambiental, es convoca la segona edició dels Premis “Ciències Ambientals”. L'objectiu és fer notar a la societat catalana el paper del col·lectiu de les ciències ambientals en els grans canvis d’aquest segle XXI, i contribuir a la il·lusió amb el present i el futur de la professió al nostre país, a través d’un esdeveniment de referència i de periodicitat anual.

El premi està adreçat als estudiants d’últim curs dels estudis de Ciències Ambientals que imparteixen les universitats catalanes, titulats en Ciències Ambientals, investigadors, professionals, empreses i entitats de l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat del sector públic i privat, que desenvolupin la seva activitat principalment a Catalunya.

L’organització i el desenvolupament del premi anirà a càrrec del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) i l’Associació Catalana de Ciències Ambientals (ACCA), amb la col·laboració de les universitats que imparteixen els estudis de Ciències Ambientals a Catalunya, i altres institucions i entitats del sector públic i privat, de referència en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat.

A la primera edició el 2012 es va premiar el projecte Masies + Sostenibles del Consorci per al desenvolupament de la Catalunya Central.

Consulteu les bases dels premis i més informació per a la presentació de sol·licituds.