Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Es convoca la XXII edició del "Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària"

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural convoca els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA). El termini per a la presentació de candidatures finalitza el 20 de setembre.

Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària.
Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària

El Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària arriba enguany a la seva XXII edició amb novetats, un increment de la dotació econòmica i la possibilitat de concedir un accèssit a la candidatura que el jurat consideri un referent en innovació al sector agroalimentari i forestal, i contribueixi al desenvolupament del sector agroalimentari i/o forestal.

El premi va ser creat l’any 2001 i al llarg d’aquests anys s’han presentat 475 candidatures repartides per tot Catalunya i el DACC ha distingit i premiat 110 candidatures innovadores d’empreses agràries, agroindústries i persones joves emprenedores.

Aquests guardons permeten, any rere any, seguir impulsant la innovació i la recerca tecnològica aplicada al sector per tal de donar viabilitat i suport a projectes punters i d’alt valor afegit implantats a casa nostra.

Amb aquest premi el DACC vol promoure la incorporació d’innovacions per a la competitivitat i la sostenibilitat del sector agroalimentari i així mateix reconèixer i distingir les empreses agràries, les agroindústries i les persones joves emprenedores innovadores que hagin incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a l’empresa.

El premi consta de tres modalitats:

  • Empresa agrària: destinat a les empreses i persones del sector agroalimentari, i les seves entitats associatives que per la implementació d'innovacions dins del procés productiu o de gestió que siguin referents per a altres empreses del sector.
  • Agroindústria: destinat a aquelles agroindústries que hagin introduït innovacions en els processos, la gestió o en els productes i les estratègies comercials de les agroindústries de primera transformació i/o conservació, així com de subministrament de factors de producció o serveis que intervinguin en la producció i/o transformació agroalimentària.
  • Jove emprenedor/a innovador/a: destinat als/a les joves empresaris/àries agraris/àries o agroalimentaris/àries de Catalunya que, en el moment de presentar la sol·licitud, no tinguin més de 40 anys d'edat i que hagin posat de manifest el seu esperit emprenedor i innovador en la seva trajectòria professional.

El termini per a la presentació de candidatures finalitza el 20 de setembre.

Més informació - "Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària"