Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Es presenta l’estudi ‘Models viables cooperatius agroalimentaris a la Catalunya Central. Més enllà del cooperativisme agrari’

El passat dijous 4 de novembre es va realitzar la jornada PATT ‘Models viables cooperatius agroalimentaris a la Catalunya Central’ on es presentaven els resultats de l’acció agrosocial en el marc del projecte BCN Smart Rural

Foto: Patxi Uriz | Diputació de Barcelona.
Foto: Patxi Uriz | Diputació de Barcelona

Un dels principals resultats és un estudi de models viables cooperatius de la Catalunya Central que ha de servir per posar en valor la diversificació d’iniciatives d’economia social del sector agroalimentari actuals així com posar en valor les oportunitats que representa aquest model per futurs negocis agroalimentaris.

La jornada va començar amb una benvinguda on la Gemma Estany, coordinadora tècnica d’ARCA, va presentar breument el projecte BCN Smart Rural i en Gil Mercader, tècnic agrosocial, l’acció agricultura social on s’ha pogut mostrar els resultats de l’acció i la necessitat de realitzar un estudi de models viables cooperatius agroalimentaris.

Posteriorment, en Pere Ribas, soci de Calidoscoop i autor principal, va presentar l’estudi ‘Models viables cooperatius agroalimentaris a la Catalunya Central. Més enllà del cooperativisme agrari’ elaborat entre Calidoscoop, ARCA i l’Ateneu cooperatiu de la Catalunya Central. L’explicació de l’estudi es va dividir en tres parts. La primera on es va contextualitzar l’economia social i solidària i el cooperativisme. A la segona on es van explicar les diferents tipologies de models cooperatius agroalimentaris existents, i per última es va exposar les diferents iniciatives d’economia social i solidària a la Catalunya Central.

L’estudi es pot trobar publicat fent clic aquí.

Per últim es va generar una taula rodona que va ser moderada per la Blanca Pellicer, tècnica de l’Ateneu Cooperatiu. En aquesta hi van participar iniciatives diverses com el Col·lectiu Eixarcolant, representat per en Marc Talavera, l’Associació Som Pastura, representada per en Franc Molins, i la cooperativa E.I. Sambucus representada per la Mireia Franch. Durant el debat es va parlar de reptes de futur de les iniciatives cooperatives.

El projecte “BCN Smart Rural” és un Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial emmarcat en l’estratègia RIS3CAT i finançat pel PO FEDER de Catalunya 2014-2020 i la Diputació de Barcelona.