Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Es recullen les bones pràctiques de les polítiques locals de dones

El proper any 2014 es compliran 25 anys de polítiques de dones a Catalunya i de la creació de l’Institut Català de les Dones. Durant aquests 25 anys els ens locals han realitzat projectes diversos amb l’objectiu de donar visibilitat i posar de manifest els sabers, l’experiència i la diversitat de les dones catalanes, aquest treball que s'ha realitzat amb tanta cura és un dels fils conductors d’aquests 25 anys de polítiques de dones, i és el moment de fer inventari del llegat que en aquest camí s'ha anat construint.

A partir de la dècada dels noranta, en el marc de les actuacions impulsades des del món local i des de les associacions de dones, s’han multiplicat les recerques i els projectes que recuperen i situen les aportacions de les dones en el seu context històric i territorial. Ara és un bon moment per recopilar aquests materials i, en aquest sentit, al costat del reconeixement i la valoració de les aportacions de les dones, aquest projecte té l’ambició de recuperar també les seves experiències, aquelles que ja estan dites i editades per vosaltres, donar-les a conèixer i fer-les accessibles a d’altres entitats i institucions.

Com sabeu, les dones, basant-se en la seva experiència, s’han aproximat d’una altra manera al saber i han acumulat un saber propi al llarg dels segles: un saber de vida i per a la vida, un saber que s’intercanvia i es comparteix, i que ajuda a créixer. Vosaltres amb el treball que heu desenvolupat durant aquests anys podeu sens dubte contribuir ara amb les vostres aportacions a construir aquest recull de bones pràctiques que ens permetrà conèixer el que s’ha fet i decidir en quina direcció continuar avançant.

La coordinació i la cooperació institucional és imprescindible per dur a bon terme els objectius de les polítiques de dones. D’una banda, perquè els ens locals treballeu des de la proximitat i el coneixement més directe de la realitat de les dones de tots els territoris de Catalunya. De l’altra, perquè, en molts casos, heu estat pioners en aquesta qüestió i, per tant, cal aprofitar la vostra experiència i les vostres bones pràctiques. A la vegada, el treball interinstitucional permet contrastar i adequar el disseny de les polítiques generals a les necessitats i les característiques diverses de les dones i dels diferents territoris del nostre país i compartir recursos i bones pràctiques.

De moment, i fins al 31 d’agost del 2013 l'Institu Català de les Dones recollirà la documentació relativa a exposicions i rutes, més endavant preparan els documents per poder avançar en la catalogació d’altres materials amb formats diferents.

Es pot fer arribar arribar la documentació a través del web de l’Institut Català de les Dones www.gencat.cat/icdones o us posant-vos en contacte amb l’Àrea de Planificació a través del telèfon 93.495.16.05 o del correu electrònic icd.pla@gencat.cat.

Font: Generalitat de Catalunya