Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Espais Test Agraris. T’ACOMPANYEM A DESENVOLUPAR EL TEU NOU PROJECTE AGRARI EN UN ENTORN DE PROVA

T'expliquem què són i com funcionen els espais test agraris.

Espais Test Agraris. T’ACOMPANYEM A DESENVOLUPAR EL TEU NOU PROJECTE AGRARI EN UN ENTORN DE PROVA.

SOBRE EL RELLEU AGRARI
El món rural està canviant i les noves generacions demanen respostes als reptes actuals del sector agrari.
La manca de relleu generacional a les empreses agràries familiars evidencia la necessitat d’iniciatives innovadores que afavoreixin la incorporació de la nova pagesia al sector agrari.
L’activitat agrària necessita recursos indispensables per iniciar l’activitat, com l’accés a la terra, la inversió inicial, la formació tècnica, l’experiència pràctica o el contacte amb els agents agraris. Aquests recursos poden ser un repte important per a l’èxit de la nova pagesia, esdevenint en alguns casos un problema irresoluble.
Els espais test agraris neixen amb la voluntat de facilitar el procés progressiu d’instal·lació de pagesos i pageses en models sostenibles vinculats al territori minimitzant els risc que suposa emprendre en l’àmbit agrari.

QUÈ SÓN ELS ESPAIS TEST AGRARIS?
Els espais test agraris estan dissenyats per acompanyar persones que vulguin desenvolupar un projecte emprenedor en un entorn de prova, permetent una inserció progressiva al sector agrari.
Els espais test agraris són innovadors a l’estat Espanyol, i es conceben com a iniciatives territorials amb l’objectiu de facilitar la transició entre la formació i la creació de l’empresa agrària.
Així doncs, els espais test agraris són programes de facilitació dels processos progressius d’instal·lació de nous agents al sector agrari,
complint tres funcions:

  • Oferir un suport legal.
  • Facilitar un suport físic per desenvolupar l’activitat.
  • Ser un suport integral a la persona emprenedora.

Aquestes tres funcions necessiten feines de coordinació i dinamització que es desenvolupen des de les diverses entitats del territori, a través d’una governança estructurada o des d’una entitat gestora.

A QUI VAN DIRIGITS I REQUISITS

  • Els espais test agraris obren de forma periòdica i en funció dels llocs test disponibles, una crida a emprenedors agraris amb els requisits mínims, les bases del procés de selecció i els tipus de projectes emprenedors als quals poden donar suport.
  • Qualsevol persona amb una mínima formació en l’àmbit agrari i un projecte empresarial pot sol·licitar, a través de les diverses convocatòries, la incorporació en un espai test agrari.
  • Cada espai test agrari defineix en funció del lloc test, del territori i dels seus objectius estratègics en l’àmbit agroalimentari, la seva finalitat productiva.


Vídeos Espais Test Agraris. Una eina per garantir el relleu generacional