Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona visiten empreses LEADER per estudiar el desenvolupament rural

El passat divendres dia 21 de novembre, estudiants del grau d’econòmiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), encapçalats per la Sra. Lourdes Viladomiu Canela, professora i membre del grup de recerca en Desenvolupament Rural de la UAB (DRUAB), van visitar empreses Berguedanes que han estat beneficiàries d'ajuts LEADER en el període 2007-2013. L’objectiu d’aquesta visita era conèixer sobre el terreny l'impacte de les línies de desenvolupament rural, així com l’evolució de les inversions realitzades.

La visita va iniciar-se al museu de la Colònia Vidal, amb una ponència del Sr. Eduard Barcons, gerent del Grup d’Acció Local Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, que va exposar el desenvolupament i gestió del GAL i dels ajuts LEADER, així com la previsió de treball del període 2014-2020.
Acte seguit, els estudiants van poder visitar projectes de les diverses línies d’actuació del programa LEADER com el Museu Colònia Vidal; la Cerveseria Guillem del Berguedà; l'empresa Texber,SA; el Bar Sol i Cel; i el càmping Berga Resort; per tal de visualitzar les inversions i exposar les qüestions referents al desenvolupament i impacte territorial de les mateixes.

FONT: Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya-Central