Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Europa treballa en una visió a llarg termini per a les zones rurals

La presidenta de la Comissió Europea ha anunciat el desenvolupament d'una visió a llarg termini per a les zones rurals a fi de permetre a aquestes aprofitar al màxim el seu potencial i fer front als seus propis reptes, com el canvi demogràfic, la connectivitat, el risc de pobresa o l'accés limitat als serveis. La tasca es durà a terme en estreta col·laboració amb les persones que viuen a les zones rurals, així com amb les autoritats locals i regionals.

FOTO: Comissió Europea.
FOTO: Comissió Europea

S'espera que el procés de desenvolupament de la visió condueixi a la publicació d'una comunicació de la Comissió Europea abans de l'estiu de 2021. Per a la seva elaboració, es comptarà amb la participació de diversos serveis de la Comissió Europea, com el Centre Comú d'Investigació, així com amb les aportacions de moltes altres parts interessades, una consulta pública a gran escala i diversos projectes de recerca finançats a través d'Horitzó 2020 i altres fonts de finançament.

En concret, el grup temàtic de la REDR sobre una visió rural a llarg termini consistirà en un petit però divers grup de parts interessades, informades i compromeses procedents de diferents parts d'Europa. Se celebraran com a mínim quatre reunions principals en el transcurs d'un any de forma prèvia a la comunicació. En aquest sentit, els objectius del grup temàtic són:

  • Contribuir i enriquir l'exercici de previsió que es durà a terme per a la visió rural a llarg termini en col·laboració amb el Centre Comú d'Investigació.
  • Actuar com a plataforma o centre d'intercanvi per oferir, debatre i comunicar els resultats de diferents activitats dutes a terme pels membres del grup temàtic i altres actors clau involucrats en la contribució a la visió rural a llarg termini.
  • Millorar la coherència i l'estructura del diàleg que tindrà lloc entre les parts interessades en la visió rural a llarg termini a diferents parts d'Europa.
  • Comunicar-se més àmpliament amb les parts interessades i encoratjar la seva implicació continuada en el diàleg.
  • Contribuir a la conferència de la REDR sobre la visió rural a llarg termini (prevista per a la primavera del 2021).

Per a consultar tota la informació relativa a les reunions del grup temàtic i els resultats vinculats, es pot entrar aquí.

FONT: Comissió Europea