Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

"Evento Leader 2016" a Madrid

"Evento Leader 2016" a Madrid.

   Aquesta jornada consisteix en una trobada entre Grups d’Acció Local de tot el territori nacional amb l’objectiu de facilitar l’intercanvi d’idees i propostes en matèria de cooperació LEADER, especialment per sembrar les llavors de futurs projectes de cooperació interterritorial del període 2014-2020.

   Es presentaran 17 propostes de projectes i taules rodones per la cerca de socis. Dins del marc del programa el Consorci Intercomarcal d’iniciatives Socioeconòmiques presentarà el projecte COWOCAT RURAL, el qual sorgeix de la necessitat de promoure l’emprenedoria mitjançant l’ús de les Teconologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Amb aquesta iniciativa es vol potenciar la creació d’espais de coworking a les zones rurals, i fomentar els valors del coworking i del teletreball en els territoris dels 10 GALs que participen en el projecte.

   El coworking o treball col·laboratiu és una forma de treball que permet a professionals independents, emprenedors i pimes de diferents sectors, compartir un mateix espai de treball, tant físic com virtual, per desenvolupar projectes professionals de forma independent, alhora que es fomenten projectes conjunts.

Per part de l’Associació per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central es presentarà el projecte estratègic “Com desenvolupar l’economia circular des de el Leader”. L’objectiu del projecte és la construcció d’un territori rural més competitiu utilitzant l’impuls de l’economia verda i l’economia circular com a elements per impulsar la competitivitat del territori, amb l’harmonització entre un desenvolupament rural sostenible, una qualitat de vida i una societat més cohesionada.

   L’economia circular es basa en la certesa que, cada vegada amb més evidència, els recursos naturals entraran en escenaris d’escassetat creixent i els residus, si no són malbaratats, poden esdevenir una font important d’obtenció de nous recursos.

 

Programa Evento Leader 2016

Més informació COWOCAT RURAL

Més informació ECONOMIA CIRCULAR