Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Èxit de la 14a Fira de l'Oli de les Garrigues

La 14a Fira de l'Oli Verge Extra de les Garrigues ha aconseguit atraure a 60.000 visitants i vendre 55.000 litres d'oli. La fira, referència en el sector oleícola català, ha comptat amb 120 expositors i ha generat un impacte econòmic de 900.000 euros segons els organitzadors. 

Les principals novetats d'aquesta edició, celebrada al pavelló poliesportiu de les Borges Blanques, han estat un tast de pans artesans, el primer concurs d'allioli o un taller de cosmètica natural feta amb oli d'oliva.

Un any més s'ha celebrat el concurs d'olis verges extra i el tres primers premis han estat per a la cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques (millor oli fruitat verd amarg), l'empresa Molí dels Torms (millor oli fruitat verd dolç), i per a la cooperativa Camp i Secció de Bellaguarda (millor oli fruitat madur). L'encarregat d'entregar els premis a cadascun dels guanyadors ha estat Josep Maria Pelegrí, conseller del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.
 
Cal destacar l'èxit de les degustacions gastronòmiques i dels productes de proximitat així com la presència del pa de ronyó, que ha acompanyat en aquesta edició a l'oli d'oliva verge extra i del qual se s'han venut més de 8.000 unitats.
 
L'acte de cloenda de la fira va estar encapçalat pel president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert,  qui ha remarcat la "bona salut" de la fira, que ha aconseguit, malgrat les dificultats econòmiques, atraure un gran volum de persones i un important nombre de vendes. També va participar en la cloenda l'alcalde de les Borges i president de la fira, Miquel Àngel Estradé, qui va manifestar que com a reptes de futur, es vol potenciar tots els productes agroalimentaris de qualitat i consolidar "el factor humà de la fira". Segons Estradé, "la gent tasta, prova, remena, compra, pregunta... i això fa que aquest esperit de proximitat faci de la fira un certamen especial".
 

FONT: Ruralcat