Èxit de la jornada de "Dones emprenedores del Berguedà"
Més de 20 persones assisteixen a la jornada “Dones emprenedores del Berguedà” que va organitzar l’Associació pel desenvolupament Rural de la Catalunya Central amb la col·laboració de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, el passat divendres dia 15 de novembre a Logos Berguedà a l’Ametlla de Merola (Puig-reig).
La jornada es va realitzar dins del marc del projecte "Vivers d’empreses Rurals de Catalunya" que forma part de la Cooperació Catalana que es desenvolupa en el marc de l’Eix 4 Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, pel període 2007-2013, i estan cofinançats/des pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i hi va haver
Els objectius principals de la jornada eren: veure l’ evolució de l’emprenedoria entre les dones en el territori i manifestar la importància de les dones emprenedores en el teixit social actual.
La jornada va comptar amb Anna Mercadé, Directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia, que va aportar indicadors i la visió de futur de la dona emprenedora remarcant que el 45% de les empreses que s’estan creant són creades per dones i que de cada 10 empreses tancades només 1 estava creada per dones, i Guernica Facundo, emprenedora i sòcia de la cooperativa LabCoop, que va explicar eines per a millorar el reconeixement de la dona i el seu talent, posant en evidència el paper de les dones en el teixit empresarial, la relació amb el seu territori, els seus recursos i la gent que hi viu.
La jornada va finalitzar amb una taula rodona formada per 5 empresàries Berguedanes que han posat en funcionament la seva idea durant els dos últims anys, tenint en compte el panorama econòmic actual.
Les participants de la taula van ser Virginia Parramon – Logos Berguedà -, Maria Cosp – Món Homeocèutic -, Rosa Galindo – Projecte Miranda -, Ester Corrales – Rural Salut – i Sònia Llamas – Emquedo.cat, i la va moderar per Guernica Facundo.
Les emprenedores ens van explicar la seva experiència, la seva motivació i les dificultats que es van trobar a l’hora de posar en funcionament la seva activitat, tant en el moment de l’execució, com en el moment de l’obertura.
Totes elles van coincidir que tenien clar que volien posar en funcionament la seva activitat al Berguedà, tot i saber que no seria fàcil.
FONT: Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central