Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Èxit de participació en la visita a les Masies del Baix Empordà

Èxit de participació en la visita a les Masies del Baix Empordà .

Dissabte, 21 de febrer, una trentena de persones de diferents àmbits professionals han assistit a la primera sortida al territori impulsada en el marc del 1r Congrés del Món de la Masia a Catalunya. En concret, els participants s'han desplaçat fins a la comarca del Baix Empordà, per tal de conèixer alguns dels seus masos més representatius. 

La visita guiada ha anat a càrrec de Joan Serra, president de l’"Associació de Masos de Torroella de Montgrí i l’Estartit", i ha permès conèixer indrets com la "Torre Bagura", una masia fortificada amb una torre de defensa del segle XVI; "Mas d'en Puig", una masia resultat de la transformació i colonització de la plana d’inundació del riu Ter; i "Santa Maria del Mar", una antiga vila romana que té l’ermita de referència dels masos de Torroella de Montgrí.
Durant la tarda s'ha visitat el "Molí de Pals", una construcció que al llarg de cinc segles ha estat castell, molí i mas; i que actualment funciona com a molí d’arròs de la població de Pals.
Al llarg de tota la visita, Joan Serra ha explicat la història de cada una de les masies que s'han visitat, així com de les famílies que hi han viscut al llarg dels anys i que han treballat les seves terres.

El 1r Congrés del Món de la Masia a Catalunya es celebrarà de l'11 al 13 de març a Barcelona. Organitzat per la Institució Catalana d'Estudis Agraris (ICEA), amb la col·laboració d'altres entitats, ens públics i universitats; té previst realitzar 6 sortides més al món de la masia de diferents àmbits de Catalunya.

FONT: Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central.