Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Èxit de participació en les sessions per crear projectes que afavoreixin l’acollida de persones migrades i refugiades a micropobles

L’Associació de Micropobles de Catalunya ha organitzat cinc sessions de treball a diferents punts de Catalunya per impulsar la creació i generar els grups motor de projectes territorials d’acollida a persones migrades i refugiades dins el programa Oportunitat500. Prop de cent cinquanta persones han format part de les sessions de treball, en les quals s’han treballat propostes al voltant de temes com l’habitatge, la mobilitat, el treball en xarxa o el foment de la interculturalitat.

Sessió de treball.
Sessió de treball

L'Associació de Micropobles de Catalunya continua amb el desplegament del programa Oportunitat500 d’acollida i arrelament de persones migrades i refugiades a micropobles. Per tal d’impulsar propostes que millorin l’acollida i aconseguir que aquestes persones optin pels micropobles com una opció de vida, s’han impulsat sessions de treball a diferents punts de Catalunya. Tremp, Llavorsí, Torrebesses i Senan han acollit sessions de treball presencial, a la que cal sumar una sessió telemàtica. En total, prop de cent cinquanta persones s’han implicat en les sessions de treball. Entre elles, representants dels consells comarcals, alcaldes i alcaldesses, membres del teixit econòmic i associatiu, veïnat, comunitat educativa i famílies acabades d’arribar a la zona.

A través de dinàmiques creatives, s’han treballat solucions al repte de com acollir a les persones migrades i refugiades a través de propostes al voltant de l’accés a l’habitatge, la mobilitat, la inserció laboral, la coordinació territorial per l’acollida o el foment de la interculturalitat. A partir d’aquestes trobades seran els propis territoris i les persones que hi viuen qui decidiran si volen ser el motor dels projectes sorgits amb el suport i acompanyament de l’Associació de Micropobles de Catalunya.

PROJECTE OPORTUNITAT500
Oportunitat5000 té per objectiu aconseguir l’establiment sostenible i l'arrelament progressiu al territori de persones migrades i refugiades. En el marc d’Oportunitat500, actualment 28 persones viuen i treballen a 25 municipis de menys de 500 habitants de Catalunya
Es tracta d’un projecte pioner de l’Associació de Micropobles de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya; amb la col·laboració de l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya i els grups Leader del territori.
En aquest ENLLAÇ trobareu més informació al voltant d’Oportunitat500.

FONT: Projecte Oportunitat500