Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Èxit de projectes presentats en la convocatòria d'ajuts Leader, amb 419 sol·licituds

Èxit de projectes presentats en la convocatòria d'ajuts Leader, amb 419 sol·licituds.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya va  publicar, el passat 4 de desembre, al DOGC, la convocatòria  dels ajuts  destinats a l’aplicació del desenvolupament local participatiu Leader, en el marc de la operació 19.2 del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR) 2014-2020, corresponents a l’any 2019, prèvia publicació de les bases reguladores el 25 de novembre. El termini de presentació de sol·licituds va finalitzar el passat 15 de gener de 2020.

Així, cal remarcar l’èxit de projectes presentats en aquesta convocatòria, amb 419 sol·licituds, que han demanat ajuts per a realitzar inversions en les zones Leader de Catalunya. Amb els projectes d'inversió que es fomentaran està previst generar una inversió de més de 23.000.000 € en els territoris rurals Leader de Catalunya, amb l'execució de més de 250 projectes que comportaran la creació de més de 200 llocs de treball i la consolidació d'uns 1.000 més de manera directa.

Quant als llocs de treball, també cal destacar que els proveïdors que han d'executar la inversió generada són empreses ubicades a Catalunya, majoritàriament en l'àmbit rural, i, per tant, de manera indirecta també impulsaran la creació i consolidació de més llocs de treball durant l'execució dels projectes fomentats per l'ajut Leader.

L’objectiu principal d’aquests ajuts és fomentar la realització d’inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals, la creació i/o manteniment de llocs de treball, principalment de dones i joves. Estan adreçats fonamentalment a actuacions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses i PIMEs, el foment d’activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural.

Els ajuts destinats a aquesta cinquena convocatòria 2014-2020, per un import total de 7.666.666 euros, tenen caràcter de cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i aniran a càrrec d'una partida pressupostària del Departament, dotada amb un import màxim de 4.370.000 euros per a l’any 2020, la qual cosa suposa el 57% del finançament d’aquests ajuts. La resta, 3.296.666 euros, anirà a càrrec del FEADER, el que representa el 43% del finançament.
La gestió dels ajuts serà exercida amb la col·laboració dels Grups d’Acció Local seleccionats pel Departament per a aplicar el desenvolupament local participatiu Leader en les zones rurals de Catalunya.

FONT: DARP