Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Experiències innovadores i món agrari, nova proposta formativa de l'Escola Agrària del Solsonès i Raiels

L'Escola Agrària del Solsonès i l’entitat Raiels impulsen el curs "Intercanvi d'experiències agràries innovadores". Durant els dimecres dels mesos d'abril i maig, es visitaran 5 explotacions agràries amb l’objectiu de conèixer en primera persona experiències de producció i transformació agrària lligades al territori i amb un alt valor afegit, que a la vegada puguin ser font d’inspiració per a empresaris i emprenedors del món rural que es plantegin incorporar elements d’innovació i diversificació en la seva explotació. 

El curs inclou les següents visites:

20 d’ABRIL. Feixes de Cal Margarit. Producció ecològica d'aromàtiques (espígol i sàlvia) per a fins cosmètics. La finca disposa de 3 ha de cultiu i d'un equip de destil·lació per a l'obtenció dels olis essencials. A més, també hi ha plantats altres cultius propis de la zona: patates, cereals, farratges i tòfones.

27 d’ABRIL. Ruta del pa de blat forment. Projecte de recuperació de cereals antics. Visita a un camp de blat forment (varietat autòctona de cereal recentment recuperada), i a un forn de pa que treballa amb farina d'aquesta varietat.

4 de MAIG. Poma de muntanya Biolord i Obrador de melmelades “deu Pometes”. Visita a una plantació de pomes ecològiques de muntanya i a un obrador de melmelades que utilitza com a matèria primera aquesta mateixa poma, entre d’altres.

11 de MAIG. Cal Pauet: xai ecològic, gra i farines de la vella pagesia. La finca compta amb cultius extensius de varietats antigues o autòctones de cereal (blat sègol, espeltes, etc.), bosc i pastures de bosc; ramaderia ovina, producció de farines a partir del cereals panificables i sistema de venda directa de tots els productes de l'explotació.

18 de MAIG. Projecte Torna Terra i Molí de Bonsfills. Iniciativa de recuperació d'horts abandonats i varietats locals per a oferir productes locals amb un alt valor social i una explotació familiar de pollastres ecològics.

Programa