Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Experts debaten a Falset sobre diversificació agrària, paisatge i sostenibilitat

El Parc Natural de Montsant, conjuntament amb el Consell Comarcal del Priorat i lAssociació Prioritat (que promou la candidatura del Priorat a Patrimoni Mundial de la UNESCO com a paisatge cultural agrícola de muntanya mediterrània), organitza el proper divendres, 24 de novembre, una jornada per compartir experiències al voltant del foment de la sostenibilitat i la conservació del paisatge dins de la comarca. En aquest sentit, el Consell Comarcal del Priorat acollirà la jornada Diversificació agrària, paisatge i sostenibilitat”, que servirà de punt de trobada per agents i entitats que intervenen en la planificació territorial, el desenvolupament local i la gestió del paisatge, per promoure i facilitar l’intercanvi d’idees al voltant de les potencialitats de l’activitat agrària en el desenvolupament econòmic i la conservació del paisatge.
 
Mitjançant tres blocs diferenciats, el programa s’ha dissenyat per a informar i divulgar les diferents accions de dinamització agrària territorial que s’estan impulsant a la comarca. A la primera part, s’explicaran diferents eines de planificació territorial que s’estan impulsant. En concret, s’exposaran quines són les perspectives davant la creació d’un banc de terres comarcal i de la declaració del paisatge Priorat-Montsant-Siurana com a Patrimoni Mundial. Jordi Puig Roca, representant de L’Espigall, presentarà una nova proposta de planificació territorial per la conservació del mosaic agrari-forestal, tenint en compte la  incidència del canvi climàtic. Per la seva banda, Anaís Sastre, representant l’Ateneu Cooperatiu, incidirà en la importància del paper del cooperativisme en el desenvolupament local.
 
A continuació, es presentaran els resultats de diversos estudis i projectes que s’han realitzat durant el 2017 al Priorat. Finalment, en una taula rodona es plantejaran els principals reptes i oportunitats que pot oferir el treball en sinèrgia de tots els agents i entitats amb representació al "Fòrum Agrari del Priorat".

En la taula rodona final, que moderarà l’escriptor i periodista Toni Orensanz, participaran algunes de les entitats i organitzacions representades al "Fòrum Agrari del Priorat", com ara DOQ Priorat, DO Montsant, VITEC, Consorci de La Serra de Llaberia, Prioritat i el Parc Natural de Montsant.

FONT: DARP