Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Finalitzen les sessions de Viure a Rural

La setmana passada van finalitzar les jornades "Viure a Ruralon gairebé un centenar de persones van mostrar-se interessades en com es poden realitzar polítiques de repoblament des del món rural. En ambdues sessions es va detallar en què consisteix una política de repoblament i es van poder conèixer diferents experiències que s'han impulsat per evitar el despoblament.  Els assistents a aquestes sessions eren càrrecs electes d’administracions locals, tècnics/ques d’administració pública, tècnics/ques dels grups d’acció local Leader, associacions municipalistes, universitats, consultories, associacions, col·lectius i xarxes que treballen al món rural.

En la primera sessió vam comptar amb la presència de Jean-Yves Pineau, membre de "Les Lócalos", i Sylvaini Lhuuillier, tècnic de projectes de  "PETRE Sud Cevennes", ambdós experts en eines i metodologies de repoblament. Durant la segona jornada es va poder aprendre més sobre les antenes d’acollida i des de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya van parlar sobre l’"Agenda Rural Catalana". La taula d’experiències i eines públiques va ser l’esdeveniment principal de les jornades, on vam poder escoltar la iniciativa de "Pueblos Vivos" amb el grup aragonès CEDER Somantano, l’accés a l’habitatge del Pirineu amb l’Institut de desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran, el projecte "Arrelament al territori" amb l’ACM, i l’experiència de "Rural Citizen". També hi ha hagut les experiències de les poblacions de Prat de Compte, Penelles, Sant Joan de les Abadesses i Lles de Cerdanya.

Aquestes jornades s'han impulsat des del Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya, amb el suport dels Grups Leader de Catalunya, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya; en col·laboració amb l’Associació Catalana de Municipis, l’Associació de Micropobles de Catalunya, l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran, i la Diputació de Lleida.

Enregistrament de la 1a sessió - Jornades Repoblament
Enregistrament de la 2a sessió - Jornades Repoblament

FONT: Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya