Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Gerents de Grups d’Acció Local presents al curs de “Participació i Lideratge per la gestió territorial” celebrat a l’Argentina.

Gerents de Grups d’Acció Local presents al curs de “Participació i Lideratge per la gestió territorial” celebrat a l’Argentina..

En el marc del conveni entre l’Organització de les Nacions Unides per l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) i la Red Española de Desarrollo Rural (REDR), el passat 29 de novembre dos representants de la xarxa rural catalana van col∙laborar en el curs de “Participació i Lideratge per la Gestió Territorial”, que es va celebrar a la ciutat argentina de Rosario. La participació dels experts catalans en el curs; Joan Torrent, gerent del Consorci Leader Urgell – Pla d’Urgell, i Jordi Vilalta, gerent del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central;  es va traduir en una ponència on van explicar el funcionament de la   metodologia Leader a l’estat espanyol, a més de remarcar la importància de la tasca que duen a terme les xarxes rurals. Aquest intercanvi de coneixements i bones pràctiques relacionades amb el desenvolupament rural és una de les accions detalladles en l’acord de cooperació entre la FAO i la REDR.

Les ponències del curs, celebrat entre el 29 de novembre i el 3 de desembre passat, van exposar diverses temàtiques, d’entre les que destaquem:  una ponència sobre la metodologia Leader a Espanya; la presentació institucional de la Federació Agrària Argentina (FAA); l’exposició de l’experiència que fou la visita realitzada als Estats Units; una ponència sobre la importància de la comunicació en les organitzacions; la presentació de la gira tècnica realitzada al Brasil; la presentació de les estratègies dels participants al curs, i un taller per tal de seleccionar els eixos i els projectes claus que cal treballar en cada territori.

Més enllà de les ponències, durant el curs es van mantenir contactes amb diversos representats de la Federació Agrària Argentina (FAA) i de la Federació de Cooperatives Federades. A més de realitzar‐se una visita tècnica a la cooperativa d’Agricultors Federats d’Argentina (AFA), per tal de poder conèixer de primera mà el seu model productiu.

La participació de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya en aquest projecte ha estat valorada molt positivament pels dos gerents catalans. Consideren que aquest intercanvi ha de tenir una continuïtat, amb la finalitat de realitzar un seguiment dels plans de desenvolupament realitzats en el curs, i poder veure així, com ha influït la capacitació en els líders que han assistit a les jornades de treball. Com a proposta, creuen interessant realitzar un intercanvi d’opinions amb els assistents al curs per avaluar en quin grau han aplicat els coneixements adquirits.

FONT: Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya