Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Guanyadors i finalistes del premi PITA 2017

Ja s’ha fet pública, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, la Resolució per la qual es fa pública la concessió del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) del DARP , en la convocatòria corresponent a l’any 2017.

Els premis  PITA volen distingir a les empreses agràries i les agroindústries que hagin incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a l'empresa, orientades a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses.

Enguany s’han presentat 27 candidatures que han estat valorades per un jurat presidit pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i constituït per representants de la Universitat Autònoma de Barcelona, de la Universitat de Lleida, de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries i del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).

Finalment, les candidatures premiades en l’edició 2017 dels premis PITA han estat:

  • En la modalitat a l’empresa agràriaPau Frigola Coll d’"Agroalimentària Mas Saulot, SL" (MOOMA) - Gualta (Baix Empordà),  per la implantació, en una explotació agrària d’un nou model de negoci basat en donar un valor afegit a les pomes de segones categories mitjançant la transformació a productes elaborats innovadors en concepte forma i qualitat, implantant un model integrador a la zona rural que fomenta l’economia local, col·laborativa, circular i sostenible. 
  • En la modalitat a l’agroindústriaQuiònia Pujol Sabaté - Almacelles (Segrià), per la creació d’una indústria agroalimentària cervesera, des de la producció i recol·lecció de matèries primeres com són l’ordi, blat o llúpol de diferents varietats, en producció ecològica, i llevat, passant pels processos de malteria i pel·letització del llúpol, fins a l’elaboració de diverses varietats de cervesa artesana de qualitat i una d’elles sense gluten. 
  • En la modalitat  al/a la jove/a emprenedor/a innovador/a: Albert Sala Martínez de "Sala Graupera i Fills" - Sant Andreu de Llavaneres (Maresme), per la creació d’un jardí de demostració en el propi viver on els professionals del paisatge poden veure les diferents especies botàniques, colors i formes a utilitzar en el marc d’una jardineria sostenible.

D'altra banda, les candidatures finalistes en les tres modalitats han estat:

  • En la modalitat a l’empresa agrària: "Mas la Coromina 2010 SL" - La Vall d'en Bas (Garrotxa), per la implementació en l’explotació lletera d’un projecte de diversificació que permet visitar la granja, convertida en un espai pedagògic orientat a col·legis i famílies i on es divulguen i mostren les bones pràctiques ramaderes i es posa en valor el producte i la feina a pagès.
  • En la modalitat a l’agroindústria: "BOADAS 1880 SA" - Girona (Gironès), per la implementació, en una empresa de xarcuteria amb 137 anys d’història, d’innovacions en els diferents processos d’elaboració (instal·lacions, maquinària, controls o vida útil)  per  tal d’obtenir, amb noves formulacions i mantenint la seguretat alimentaria, uns productes saludables amb característiques sensorials com els convencionals.
  • En la modalitat al/a la jove/a emprenedor/a innovador/aAlbert Vilardell Bartino - Girona (Gironès), per la introducció del cultiu i producció de flor de llúpol, amb una gestió acurada i respectuosa amb el patrimoni natural,  propagant  i seleccionant noves varietats.

Properament el DARP publicarà  la convocatòria dels Premis PITA corresponent a l’any 2018.

FONT: Ruralcat