Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Gustum col·labora a la Fira del Medi Ambient de Tàrrega amb la realització de 2 tallers sobre la cuina amb producte local al Bus de la Fundació Alicia

Coincidint amb la Fira del Medi Ambient el Bus Alicia visitarà Tàrrega amb l’ objectiu d’informar, educar i fer reflexionar de manera amena i participativa els ciutadans de tota edat i condició sobre una alimentació saludable, adequada a les seves necessitats i d’acord amb l’entorn. Gustum s’uneix a la iniciativa i donarà suport els dos tallers que es realitzaran durant els dies de la fira.

TALLERS
Bus Alícia. Estacionat a l’andana de l’Estació d’Autobusos, Tàrrega.
Cal reservar plaça prèviament.
 
Taller Aquí no es llença res
Divendres, 5 d’octubre, a les 17.30h.
Acostumem a tenir restes d’aliments al fons de la nevera que no sabem com aprofitar (un tros de carabassó, mitja tomata, un tall de formatge, mig pot obert de llegums, una mica de pasta bullida que va sobrar d’ahir…). En aquest taller volem mostrar com elaborar plats amb els retalls o porcions que queden de vegades per la nevera o rebost: Cuina econòmica i sostenible!
 
Taller de producte i temporada
Dissabte, 6 d’octubre, a les 17.00h.
Aquest taller pretén ser un punt d’unió entre el productor local i el consumidor, una manera de potenciar aquesta relació necessària per millorar la nostra alimentació. Parlarem, entre altres coses, de la importància del producte de temporada i com conservar-lo, varietats desconegudes o poc comercials, preparacions amb aquests productes i benefici d’utilitzar aquest coneixement en les nostres decisions gastronòmiques. Tot al voltant dels nostres millors productes.

El Bus Alícia, que disposa d’un espai expositiu destinat a explicar els hàbits de consum i funció nutricional dels aliments, arribarà a Tàrrega el dia 2 i hi serà fins al dia 6. Durant la setmana també es faran tallers amb escolars i visites guiades (cal reservar).

Horaris visites guiades: dies 2, 3 i 4  a les 18.30 h, i dia 6 d’octubre Fira Medi Ambient a les 11.00 h, 13.00 h i 19.00 h.