Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

GUSTUM organitza demostracions de cuina de proximitat dins de la I Fira de la conserva de Bellpuig

GUSTUM organitza demostracions de cuina de proximitat dins de la I Fira de la conserva de Bellpuig.

El projecte de cooperació GUSTUM ha organitzat una demostració culinària amb productes locals dins de la primera fira de la conserva de Bellpuig amb l’objectiu d’incrementar el consum de productes que es produeixen i elaboren al territori i que són d’alta qualitat. Per a fer-ho, la cuinera Rosa Terés, del restaurant Cal Menut de Belianes, ha preparat davant dels assistents a la fira dos plats: un aperitiu compost de pera conference, formatge blau de cabra i melmelada de tomata; i, com a plat principal, una lassanya de verdures de l’hort amb olivada. Acompanyant la cuinera Rosa Terés, els productors de les verdures (El raconet de la Trini, Belianes) han presentat els seus productes davant dels assistents a la demostració.
Prèviament, des de l’espai de Gustum dins de la fira, s’ha projectat un vídeo del mateix projecte Gustum, Aliments, persones i territori. En aquest reportatge, productors, pagesos, restauradors, reflexionen sobre el valor dels productes locals i sobre com la seva producció incideix en el desenvolupament de cada territori.

Amb aquestes demostracions Gustum vol apropar el producte local als consumidors a través de la cuina de proximitat. Gustum és un projecte de cooperació interterritorial impulsat per 10 grups d’acció local (Lleida, Balears i Euskadi) i coordinat pel Consorci Leader Urgell- Pla d’Urgell que té com a objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció dels productes agroalimentaris de qualitat que es produeixen al territori i de la seva sinergia amb la restauració, el turisme i el comerç. El projecte està integrament finançat pel Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.