GUSTUM serà present al Fòrum Girona 2013
El projecte GUSTUM participarà amb un espai d’exposició en el proper certamen del Fòrum Gastronòmic de Girona que tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 de febrer. Una trentena de productors i elaboradors pertanyents als diferents territoris que formen part del projecte (Lleida, les Illes Balears i Euskadi) es desplaçaran a la capital gironina per mostrar els seus productes als visitants i fer contactes comercials amb els professionals de la gastronomia i la restauració que acudeixen a aquesta cita gastronòmica de primera línia.
L’objectiu principal de GUSTUM és el foment del desenvolupament rural a través de la promoció dels productes agroalimentaris de qualitat que es produeixen al territori en sinèrgia amb la restauració, el turisme i el comerç, així doncs, es potencia la presència dels productors i elaboradors en els esdeveniments que els permetin establir una relació directa amb els consumidors finals i amb cuiners, restauradors i altres professionals que suposin una plataforma comercial pels seus productes. El fet d’anar sota el paraigües de GUSTUM facilita tant la presència d’aquests petits productors i elaboradors com la logística que suposa la participació en aquest tipus d’accions, a més de suposar una finestra més per la seva promoció.
Dins l’ampli programa d’activitats del fòrum, que van des de conferències fins a tasts guiats, GUSTUM realitzarà una sessió demostrativa de cuina a tres bandes amb els aliments dels productors i elaboradors participants en la mostra que anirà a càrrec dels xefs Pep Nogué per part de Catalunya, Roberto Ruiz per part d’Euskadi i Victor Bayo per part de les Illes Balears.
Una altra de les activitats del fòrum és l’entrega del Premi al Cuiner de l’Any, guardó al que és candidat l’Albert Marimón -cuiner del restaurant La Cava de Tàrrega-, que premia els professionals de la restauració que promouen en les seves elaboracions els productes agroalimentaris de proximitat.
LLISTAT DE PRODUCTORS GUSTUM QUE PARTICIPARAN AL FÒRUM GIRONA 2013
• Galetes el Rosal, l’Urgell
• Molí Duran i Celler Petit Duran, l’Urgell
• Camins de Verdor, l’Urgell
• L’Olivera Cooperativa, l’Urgell
• Analec, l’Urgell
• Cal Senzill, l’Urgell
• Cal Valls, el Pla d’Urgell
• Conill Com Cal, la Noguera
• Xocolates Aynouse, l’Urgell
• Herbes Bernaus, la Segarra
• El Pastoret de la Segarra, la Segarra
• Pineo, l’Alt Urgell
• Ecopyrene, la Cerdanya
• Bolets de Prades, l’Alta Ribagorça
• Xolís d’Adons, l’Alta Ribagorça
• Tastet de mel, l’Alta Ribagorça
• Piscifactoria de Tavascan, el Pallars Sobirà
• Embotits Vall de Cardós, el Pallars Sobirà
• Queso de Mahón, Menorca
• Distribuciones JJ Carreras, Menorca
• COINGA Cooperativa Insular Ganadera, Menorca
• Bodega Binifadet, Menorca
• Celler Cap de Barbaria, Formentera
• Denominaciones de Origen Txakoli, Euskadi
• Carne Vasca, Euskadi
• Artzai Gazta, Euskadi
Per a més informació:
Forum Girona
Projecte GUSTUM
FONT: projecte GUSTUM