Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Hackovid. La Hackató ciutadana per afrontar el confinament

Hackovid. La Hackató ciutadana per afrontar el confinament.

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb la Fundació i2CAT, ha posat en marxa la Hackovid, una hackató ciutadana que té com a objectiu resoldre les necessitats socials relacionades amb la situació de confinament que estem vivint per la crisi del COVID-19, així com les que puguin sorgir posteriorment a mesura que l'activitat es vagi normalitzant.
La Hackovid ha posat en marxa un procés participatiu perquè la ciutadania pugui proposar les seves necessitats i valorar les més rellevants. La participació ciutadana permet conèixer en profunditat els efectes socials d’aquesta situació i definir els reptes que han d’assolir els participants de la Hackovid.
Per aportar solucions, la Hackovid convida a totes aquelles persones apassionades pel disseny i la tecnologia, dissenyadors/es, desenvolupadors/es, professionals TIC, etc. a participar en una hackató virtual sense precedents. Davant d’aquesta situació inèdita, el talent de la comunitat TIC és clau per desenvolupar eines digitals en temps rècord i, així, resoldre les necessitats socials que més preocupen a la ciutadania.

Qui hi pot participar?

Ciutadania
La participació de la ciutadania és clau per conèixer, de primera mà, les necessitats socials que hi ha durant el confinament i el postconfinament. La Hackovid és una iniciativa oberta a totes aquelles persones que estiguin interessades en votar les necessitats identificades i proposar-ne de noves.  

Comunitat TIC
Les comunitats TIC (desenvolupador/es, programador/es, dissenyador/es) estan convidades a participar en la Hackovid per aportar solucions a les necessitats ciutadanes sobre el confinament i postconfinament mitjançant la creació de solucions web o apps mòbils. Poden participar-hi: Startups, Pimes, Professionals, Estudiants, Comunitats TIC i Meetups TIC. 

Calendari:

  • Fase de participació ciutadana: del divendres 3 al diumenge 5 d’abril
  • Fase de hackató tecnològica: del dilluns 6 d’abril al diumenge 12 d’abril
  • Fase d’avaluació del jurat: del dilluns 13 d’abril al dimarts 14 d’abril
  • Lliurament de premis: 15 d’abril

Més informació

FONT: https://hackovid.cat/