Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

HORTA. Una xarxa social per a empresàries i emprenedores de l'àmbit rural

La Federació d'Associacions de Dones Rurals (FADEMUR) ha posat en marxa, a través del Plan Avanza II del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, Comunidad Horta, la comunitat virtual per a empresàries i emprenedores del medi rural, un projecte emmarcat dins del Programa "TIC per la Igualtat de Gènere en l'ocupació", de l'Estratègia 2011-2015 del Plan Avanza.

En aquest projecte estan participant sis comunitats autònomes, Galícia, Extremadura, Castella i Lleó, Andalusia, Aragó i Castella la Manxa, i es treballarà amb dones emprenedores i empresàries que volen incorporar-se al mercat laboral, fonamentalment a través de la posada en marxa d'una iniciativa empresarial i, entre les que ja tenen o han tingut experiència en l'àmbit empresarial i que resideixin en municipis de menys de 5.000 habitants.

A través de la Comunitat Virtual que posa en marxa FADEMUR, s'aposta perquè siguin les pròpies usuàries de les tecnologies de la informació i comunicació les que posin a disposició de les beneficiàries el coneixement que han adquirit en l'àrea relacionada amb l'emprenedoria. Per això s'està formant un grup de 15 expertes, empresàries, fonamentalment, que seran les que assessorin a altres empresàries i emprenedores davant els problemes que els sorgeixin en la gestió empresarial o en els diferents tràmits per posar en marxa una empresa.
El personal tècnic encarregat de l'execució del programa està difonent els objectius del mateix així com el funcionament de la comunitat virtual creada entre les administracions públiques, les entitats de desenvolupament local, les organitzacions empresarials, les cooperatives i les associacions de dones, entre d'altres.

En total, es contactarà i es presentarà la comunitat virtual entre més de 360 corporacions locals durant la durada del programa. L'objectiu és arribar a més de 1.800 beneficiàries de municipis de menys de 5.000 habitants. És per això que des de FADEMUR s'ha dissenyat una Comunitat Virtual Pràctica en la qual compartir les necessitats i interessos de les usuàries en matèria d'ocupació, fomentant i informant sobre l'accés als recursos, els serveis d'atenció i la formació en l'àmbit de l'ocupació , cooperativisme, emprenedoria, entre altres.

Es tracta, en definitiva, que les tecnologies de la informació i comunicació siguin eines a partir de les quals es pugui fer front als problemes derivats de la falta d'infraestructures i serveis que tant limiten el medi rural. La plataforma també servirà per fer tasques d'inserció professional, recerca de feina i suport a la creació d'empreses i altres serveis.


Comunidad HORTA