Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

IIª Jornada Tècnica de Desenvolupament Rural

IIª Jornada Tècnica de Desenvolupament Rural.

Èxit de participació a la 2a Jornada Tècnica de Desenvolupament Rural, celebrada el passat dissabte 2 de març a l'Auditori Municipal de La Sénia.
La trobada  va comptar amb la participació de diversos professionals que en el seu moment van decidir dedicar-se a activitats relacionades amb el camp i/o el retorn al món rural, i tècnics del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la  Generalitat de Catalunya.

Al llarg de la jornada van haver-hi diferents intervencions. La primera participant va ser la Sra. Laura Bladé, titular de l’explotació “Mas de les Codines” de Rasquera, que elabora formatges de cabra: madurats, tendres, frescos, mató i altres derivats. A continuació va prendre la paraula el Sr.Oriol Arola, tècnic de la Reserva de Sebes (Flix) i membre del Grup de Natura Freixe, entitat que forma part de la Xarxa de Custòdia del Territori. Mitjançant la Xarxa de Custòdia i la Fundació CatalunyaCaixa, la qual va adquirir la finca del Mas de Pitoia, van signar un conveni per desermar la finca i arribar a elaborar oli d’oliva ecològic. A continuació  va parlar el Sr.Julio Manero, que regenta una explotació ramadera d’ovelles, amb la llet de les quals elabora els formatges “Serra del Tormo” a la Torre de l’Espanyol.

La part final de la jornada va anar a càrrec del DAAM. Primerament va intervenir el Sr. Julio Monfort, Cap dels Serveis de Coordinació del DAAM a les Terres de l’Ebre, el qual ens va explicar d’una forma detallada tots els ajuts als que es pot accedir tant de joves agricultors, com de persones que tinguin finques i vulguin realitzar millores, així com els ajuts Leader. Finalment, el gerent del Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, Lluís Simó, va explicar més àmpliament el funcionament del  programa Leader i, posteriorment, van atendre conjuntament les consultes dels assistents. 

Jesús Gòmez, tècnic del DAAM, va ser l'encarregat de tancar la jornada amb una ponència vers l’agricultura ecològica i les seves possibilitats.