Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

II Jornades d'Economia al Montsià

Èxit de participació a les II Jornades d'Economia del Montsià, celebrades el passat dilluns 24 de febrer.Més de 600 persones van participar a la segona edició de les II Jornades d'Economia del Montsià, orientades a la innovació social, la sostenibilitat i la cooperació territorial.

La primera ponència, realitzada al Viver d'Empreses de Camarles, es va dedicar a les empreses innovadores. La xerrada, a càrrec d'Esteve Pintó, president de PIMEC Catalunya Central i gerent del grup empresarial Aquacenter, va servir per presentar el projecte de l'empresa i els pilars en els que es basa: la innovació, el compromís amb les persones i la sostenibilitat.

El segon espai, centrat en la innovació social, es va celebrar a l'Institut Montsià d'Amposta. En aquest cas, Núria Aparicio, gerent de la fundació Tot Raval, va presentar el projecte que està desenvolupant la seva entitat al barri del Raval de Barcelona, que ha permès millorar substancialment la qualitat de vida dels ciutadans que hi resideixen. Així mateix, el músic Natxo Tarrés va exposar el projecte IREHOM (Institut de Recerca Holística de Montserrat), basat en l'estudi i validació de nous paradigmes, a través de diferents comissions  (horta biodinàmica, educació, bioconstrucció, energia, etc.) i en valors com la col·laboració, el compromís, i l'evolució conscient.

La darrera ponència, celebrada a l'Auditori  d'Amposta, va comptar amb l'assistència de prop de 400 persones. Àlex Rovira, reconegut economista, va ser l'encarregat de realitzar la conferència de clausura que portava per títol " Crear i Creure".

El terapeuta, consultor d'empreses i escriptor Santi López-Villa, va participar en cada una de les tres ponències. López- Villa va ressaltar especialment la importància de la participació ¡ el tarannà dels alumnes i professorat de l'Institut, i va concloure resumint els tres aspectes que aquestes jornades volien posar de rellevància: "les persones, com a reals protagonistes del present i del futur; els projectes a través dels quals podem construir històries compartides i conjuntes; i el territori que és on transcorren les biografies que som capaços de construir".


FONT: Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià