Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Inauguració de les obres de rehabilitació del Castell de Castellar d'Aguilar de Segarra

Inauguració de les obres de rehabilitació del Castell de Castellar d'Aguilar de Segarra.

El municipi d’Aguilar de Segarra, en la comarca del Bages té una població de 252 hab.; l’Ajuntament ha fet un esforç els darrers anys per consolidar l’estructura del castell de Castellar per evitar el seu enfonsament; el castell es troba situat en un turó i forma un conjunt monumental amb l’església parroquial de Sant Miquel de Castellar, la rectoria i el molí.

El castell de Castellar és de tipus gòtic construït sobre una base de roca amb amples parets. Amb el programa Leader la inversió ha consistit en l’adequació d’una part de l’espai del castell per tal d’habilitar-lo com a centre d’interpretació i local d’usos polivalents del municipi. S’ha actuat en la consolidació de l’estructura i condicionament dels espais de l’entrada al castell, del pati interior i de la sala noble amb la instal·lació d’elements interpretatius i un audiovisual hologràfic sobre la història del castell, l’evolució del municipi i l’exposició d'històries de la història del Castell de Castellar.

Les obres han consistit en l’excavació dels espais i neteja de runes, consolidació de l’estructura, neteja i rejuntat de pedra i realització de les instal·lacions de llum i so. A més de les obres s’ha equipat de mobiliari i dels elements expositius i d’imatge i so.

La inversió realitzada per l'ajuntament ha estat de 345.000,00 € i ha obtingut una subvenció Leader de 249.900,00 €.


Per a més informació: www.castelldecastellar.cat