Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Inauguració de les obres de restauració i museïtzació del Castell de Castellar d’Aguilar de Segarra

Inauguració de les obres de restauració i museïtzació del Castell de Castellar d’Aguilar de Segarra.

Dissabte 8 de setembre s’han inaugurat les obres de restauració i museïtzació del Castell de Castellar, ubicat al municipi d’Aguilar de Segarra a la comarca del Bages. En l’acte d’inauguració han acompanyat a l’alcalde del municipi el Director General de Desenvolupament Rural, Sr. Jordi Sala, el Delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya central, Sr. Jordi Moltó, la Directora Territorial de Cultura, Sra. M. Àngels Blasco, el President del Consorci Leader, Sr. Adrià Marquilles i altres membres del Departament d’Agricultura i del Consorci.
El castell, de tipus gòtic, està situat en un turó formant un conjunt monumental amb l’església parroquial de Sant Miquel de Castellar, la rectoria i el molí.

La inversió realitzada amb el programa LEADER ha consistit en l’adequació d’una part de l’espai del castell per tal d’habilitar-lo com a museu d’interpretació local i espai d’usos polivalents del municipi. S’ha actuat amb la consolidació de l’estructura i condicionament dels espais de l’entrada al castell, del pati interior i de la sala noble, amb la instal·lació d’elements interpretatius i un audiovisual hologràfic sobre la història del castell, l’evolució del municipi i l’exposició històries de la història del Castell de Castellar. La subvenció atorgada i justificada ha estat de 249.972,38€.

Més informació