Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Inauguració de l'espai 'Torres de Fals. Castell de Frontera'

Dissabte 9 d’octubre s’ha inaugurat la museïtzació de l’espai “Torres de Fals. Castell de Frontera” , dins del conjunt monumental de les Torres de Fals a Fonollosa (Bages).

Inauguració de l'espai 'Torres de Fals. Castell de Frontera'.
Inauguració de l'espai 'Torres de Fals. Castell de Frontera'

A l’acte d’inauguració hi ha assistit el Sr. Oriol Ansón Secretari d’Agenda rural del Departament d’Acció climàtica, Alimentació i Agenda Rural, acompanyat del president del Consorci LEADER catcentral i d’ARCA, Francesc Lluch, i de l’alcalde de Fonollosa, Eloi Hernández, entre d’altres autoritats i veïnes del municipi i de la comarca del Bages.

Després de diversos anys d’actuacions i inversions per part de les administracions, amb l’ajut LEADER s’ha pogut completar la museïtzació de l’espai en l’església de Sant Vicenç d’origen preromànic. L’edifici forma part del  conjunt de les torres de Fals (Torre vella , rectories, església de Sant Vicenç i cementiri) a més de la torre nova de Fals, situada a l’exterior.

 L’actuació finançada a través de LEADER ha consistit en la creació dels materials i elements expositius (gràfics i audiovisuals) de l’espai divulgatiu:

- Mostra de l’oferta del patrimoni del municipi de Fonollosa, l’origen i el contingut del pessebre vivent del Bages. Des de l’any 1980 es realitza el pessebre vivent del Bages en el conjunt monumental, i que és molt conegut en l’àmbit cultural tradicional català.

- Breu explicació dels orígens i sobre l’incident armat durant la guerra del segle XV, història de les torres de defensa de Catalunya, en espacial les de Fals en l’enclavament del Cardener.

- Contingut audiovisual (projecció video): la confessió d’Engonça, vescomtessa d’Osona, senyora de Cardona i Fals.

- Proposta de visites guiades, i senyalització interpretativa dels diferents elements arquitectònics.