Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Intercanvi d’experiències de Responsabilitat Social

El dia 15 d’octubre, es va celebrar un intercanvi d’experiències empresarials sobre la responsabilitat social dins de l’empresa en el marc del projecte de cooperació catalana del programa LEADER “Gestió Sostenible Rural: Cap a la consolidació de territoris Smart” gestionat per l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central.
L’intercanvi va consistir en la visita de tres empreses de la comarca d’Osona capdavanteres en els seus sectors i en la gestió i aplicació de la Responsabilitat Social.
La primera visita va ser a la consultora Lavola Sostenibilitat, on el seu director comercial, el Sr. Pere Baucells, va mostrar la construcció sostenible i exposà com l’empresa aplica criteris de responsabilitat social en la seva gestió, a nivell ambiental, social i econòmic.
Seguidament, es va visitar la fundació de Masies de Voltregà, la Farga Group, una empresa dedicada al coure des de 1808 amb 350 persones en plantilla i destacada per la seva missió social a través d’iniciatives dins de les àrees de serveis a les persones, de cultura i d’educació del seu entorn, amb la voluntat de crear riquesa i valor al seu territori.
I finalment, es va acabar la visita al Restaurant Sambucus, una iniciativa social i empresarial,  compromesa amb persones amb risc d’exclusió social, per tal que puguin esdevenir autònomes i accedir al mercat de treball en igualtat de condicions, amb el territori i el respecte al medi natural amb producció ecològica.

En aquest intercanvi van participar 13 persones de diversos perfils, tan de l’empresariat com de l’emprenedoria i agents socioeconòmics de la comarca del Berguedà, la Garrotxa, el Lluçanès i el Moianès, tots ells per analitzar la possibilitat de transferència de les propostes de responsabilitat social als seus àmbits.


FONT: Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central