Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Intercanvi d’experiències entre un grup Leader polonès i l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central

Una delegació polonesa, formada per 48 representants, visitarà Catalunya els dies 24 i 25 de setembre. El grup es desplaçarà fins al territori de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, concretament al Berguedà i Moianès, per tal de conèixer la implementació i la metodologia Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya del període 2007-2013.

En aquest sentit, el primer dia tindran lloc els actes institucionals de recepció i benvinguda per part de les autoritats locals, i una sessió de treball on es detallarà el funcionament de la metodologia LEADER a cada un dels territoris i s’exposaran els interessos de cooperació del grup polonès i de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central.

Igualment, i per tal que la delegació polonesa pugui visualitzar l’impacte que aquest programa ha tingut al territori, s’han previst un seguit de visites a diverses experiències Leader relacionades amb la restauració i el turisme rural (Berga Resort), la promoció del territori (Logos Berguedà), i l’elaboració i transformació de productes agroalimentaris (Cerveseria Berguedana i Cal Rovira - Els Casals).
Per finalitzar l’estada, es preveu visitar CATUAV, una empresa tecnològica que es dedica a les aplicacions civils de les petites aeronaus no tripulades, també anomenades “drons”, i que s’ha convertit en un referent a nivell europeu.

Aquesta visita ha de servir per intercanviar experiències i impulsar projectes de cooperació transnacionals entre els territoris Leader de Catalunya i Polònia.