Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Intercanvis laborals de joves al Quebec

El director general de Joventut, Toni Reig, s’ha reunit amb la vicepresidenta de Québec International, Line Lagacé, organització pública sense ànim de lucre que promou un entorn de negocis competitiu a la regió metropolitana de Quebec, per tal de promoure la mobilitat internacional dels joves catalans. La regió metropolitana del Quebec es troba des de fa uns 5 anys en situació de plena ocupació (la taxa d’atur dels joves qualificats no arriba al 2%) i les empreses quebequeses tenen la necessitat d’atraure mà d’obra qualificada. El país també disposa de mecanismes que faciliten l’adaptació i trasllat de persones que hi volen anar a treballar (http://www.1888mevoila.com/).

De moment, s’està estudiant la visita d’estudi de grups de joves emprenedors catalans i quebequesos i la participació catalana en concursos impulsats per Québec Internacional que tenen la finalitat d’obtenir finançament per a projectes d’emprenedoria.

Aquesta acció s’emmarca en l’Acord sobre l’intercanvi de persones joves per a la millora de les habilitats professionals, signat entre la Generalitat de Catalunya (Direcció General de Joventut) i l’Oficina Quebec Món, els eixos prioritaris del qual són impulsar els intercanvis entre joves empresaris i potenciar el contacte entre institucions i professionals en l’àmbit de l’empresariat jove.