Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Irlanda acull la segona reunió del projecte "EU Rural Virtual Classroom"

La trobada ha servit per acabar de dissenyar una plataforma virtual que ha de permetre fer arribar una educació de qualitat a totes les escoles rurals implicades.

Visita dels socis del projecte "E+ VIRTUAL CLASSROOM" a l'escola Greaghnafarna National School.
Visita dels socis del projecte "E+ VIRTUAL CLASSROOM" a l'escola Greaghnafarna National School

El passat 20 de setembre els socis del projecte "EU Rural Virtual Classroom" es van reunir a Irlanda per acabar de dissenyar la plataforma virtual prevista en el projecte, i poder iniciar així les proves pilot. L'objectiu d'aquesta nova eina és convertir-se en una comunitat educativa rural que permeti al professorat i a l'alumnat connectar-se, compartir recursos i col·laborar en iniciatives educatives d'arreu del món.
Durant aquesta trobada, els assistents van poder visitar una de les escoles que participen en el projecte, concretament la 
Greaghnafarna National School, i conèixer de primera mà com funciona un centre d'aquestes característiques. 

La plataforma, finançada per la Unió Europea, compta amb totes les garanties del Reglament General de Protecció de Dades; fet que implica que els membres estan plenament identificats -només les escoles i institucions oficials poden registrar i permetre que els seus professors/professionals es registrin-; i que l'alumnat tan sols pugui accedir-hi per invitació directa del seu docent.

Es preveu que durant el mes d'octubre, i un cop finalitzades les formacions al professorat, es duguin a terme les primeres proves de la plataforma amb l'alumnat. Una posada en marxa que es realitzarà durant un període de 3 dies, en els quals un professor d'Irlanda impartirà classes de llengua anglesa a 3 països. Gràcies a aquesta prova pilot es podrà posar a testejar la plataforma i comprovar la seva funcionalitat.

E+ VIRTUAL CLASSROOM
El projecte "EU Rural Virtual Classroom", fortament lligat a les TIC, té com a objectiu esdevenir un espai educatiu virtual col·laboratiu en temps real on les escoles rurals podran donar-se suport mútuament, reduint les seves mancances en docents, continguts i activitats de forma immediata i dinàmica.