Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

IV Fòrum Turístic a Sant Carles de la Ràpita

El dilluns 25 de febrer, la sala d’actes de la llotja pesquera de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita va acollir el IV Fòrum Turístic de la Ràpita, organitzat per la Regidoria de Turisme. Articular un projecte comunitari de desenvolupament turístic a través de comunitats d’aprenentatge, endegar iniciatives amb el propòsit de generar riquesa sostenible, donar oportunitats de treball als més joves i reorientar els actuals models de negoci amb uns valors comuns, són els principals objectius que, amb el lema Evolució intencional del turisme: la voluntat d’una destinació optimista, perseguia l’organització amb aquest certamen. En aquest sentit, van participar-hi quatre ponents que, segons va destacar el regidor de Turisme, Lluís Joaquim Granero, “ens han permès mostrar el model de gestió turística que volem potenciar des de la Ràpita a partir de l’acció comunitària”.

El ponent estrella de la jornada va ser Alfons Cornella, fundador i president d’Infonomia, el qual es va encarregar de presentar “la fotografia del futur que hem d’esperar i hem d’estimular”. Per a Cornella, el futur del món empresarial va orientat cap a la col·laboració en xarxa: “el que ens ve són empreses diferents que es posen d’acord per obrir un espai totalment nou a una forma d’operar que mai s’havia posat en qüestió al món”, va destacar.

Carles Frank, gestor de la Finca Cabiscol, situada a la serra del Montsià, que cultiva els valors de la sostenibilitat en el marc de l’activitat agrícola i ramadera; Lluís Planes, director del projecte el Camí (www.elcami.cat), i Jaume León, director de l’agència de viatges Tu i Lleida, van completar la llista de ponents d'aquest fòrum, que va comptar amb l’assistència de prop de 200 inscrits. El quart Fòrum Turístic de la Ràpita es va clausurar amb un dinar de degustació de productes de la zona, elaborat pel Col·lectiu de Cuina La Ràpita-Delta de l’Ebre.