Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Ja estan disponibles les presentacions i els vídeos de les primeres "Jornades d'Espais Test Agraris - RETA"

Les Primeres Jornades Online sobre Espais Test Agraris es van celebrar a través de la plataforma Zoom els dies 6, 8 i 10 de juliol de 2020, després de l'ajornament de les que s'havien de celebrar inicialment a Lleida els dies 3, 4 i 5 de juny, a causa de la crisi de la Covid-19.

Les Jornades es van organitzar amb la voluntat d'unir esforços entre totes aquelles persones i entitats que treballen per una nova generació agrària, amb l'objectiu final de facilitar els processos progressius d'incorporació de persones joves i noves al sector.

Com a ponents van participa-hi, a més de representants de les entitats que formen part del Grup Operatiu RETA (GO RETA), impulsor de les Jornades, representants institucionals, del món acadèmic, del sector productor i d'altres entitats que treballen en favor del relleu generacional al sector agrari. Cal fer una menció especial a la participació de representants dels espais test francesos, un referent per a les entitats que treballen per a la implementació del model a Espanya.

Les Jornades van ratificar l'espai test agrari com una eina idònia per garantir el relleu generacional al sector, especialment entre aquelles persones que no procedeixen de tradició familiar agrària. També, en conseqüència, per pal·liar els problemes de despoblació del món rural. Les Jornades van emmarcar els espais test agraris en l'àmbit de la innovació social, com una eina que ha de ser un pilar fonamental per a la implementació d'un nou paradigma en el relleu generacional i per facilitar l'accés progressiu al sector d'una nova generació agrària.

1. DOCUMENTS

 

2. PRESENTACIONS I  VÍDEOS DE LES JORNADES

SESSIÓ 1: Debat sobre la innovació social i el relleu generacional al sector agrari.

SESSIÓ 2: Presentació del marc europeu i resultats del GO RETA.

SESSIÓ 3: Diàleg entre experiències innovadores i creació d'espais test agraris.

S3.1. Experiències de dispositius d'acompanyament als nous agents agraris. 

S3.2. Experiències d'espais test agraris.

SESIÓ 4: Taller de creació d'espais test agraris

SESIÓ 5: Taller de co-creació: teixint la RETA

FONT: projecte RETA