Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

JARC denuncia Carrefour per vendre l'oli d'oliva per sota del preu de cost

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) ha presentat una denúncia davant la Direcció General de Comerç del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat contra la cadena de distribució comercial Carrefour arran de la venda “a pèrdues” de l’oli que s’anunciava en els seus fulletons promocionals del 2 al 13 de gener. Per això, des de JARC denunciem el fet que enguany des de Catalunya, en aquest cas Sanitat, no es participi en la campanya anual d’inspecció de determinats productes que es coordina des del Ministeri de Sanitat, un fet que demostra que no s’ha tingut en compte la força que tenen aquestes accions tant per vetllar pels interessos dels productors com dels propis consumidors.

L’Institut Nacional de Consum del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat coordina un seguit de campanyes anuals d’inspecció a determinats productes. Per a l’any 2011 s’ha decidit dur a terme una campanya de control i inspecció de l’oli d’oliva en particular.

Aquestes inspeccions les han de dur a terme les comunitats autònomes coordinades per l’Institut. En concret en el cas de l’oli d’oliva està previst controlar 220 productes i les comunitats autònomes que ja han dit que hi prendran part són Andalusia, Castella-La Manxa, Extremadura, Madrid i Múrcia.

FONT: JARC