Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

JARC reclama al DAAM que consensuï amb la Taula de Concertació la retallada al Pressupost

L’organització Agrària exigeix al DAAM que els ajuts cofinançats quedin al marge de la retallada per evitar la pèrdua de fons procedents de Brussel·les.

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) ha demanat avui al Conseller d’Agricultura, Josep M. Pelegrí, que abans de donar per tancades les retallades del pressupost del Departament, les consensuï amb els membres de la Taula de Concertació Agrària, és a dir les organitzacions agràries representatives (JARC, UP i Asaja) per tal d’evitar que aquestes puguin afectar ajuts estratègics per al sector que en aquests moments travessa una de les crisis més fortes dels darrers anys.

Des de JARC s’ha exigit al titular del DAAM que els ajuts cofinançats quedin al marge de la retallada per evitar la pèrdua de fons procedents de Brussel•les, ja que l’import que arriba de la UE i del MARM depèn de l’import que hi posa el DAAM. Entre aquests ajuts s’hi troben línies tan clau per al sector com són les incorporacions de joves, els plans de millora, els ajuts agroambientals (producció integrada, producció ecològica) els que es donen a les zones desfavorides.

FONT: JARC