Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Jordi Sala: "Els territoris 'smarts' són potencials creadors d'ocupació"

El director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Jordi Sala, ha inaugurat avui, a Tortosa, la jornada "Territori smart: avancem cap a un territori mes intel·ligent, sostenible i responsable", organitzada per grup Leader Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, amb el suport del Departament.

Aquesta jornada s’emmarca dins dels criteris de l’estratègia 2020 de la Unió Europea (UE) sobre l’adaptació als nous reptes ambientals i socials: creixement intel·ligent i innovació, desenvolupament sostenible, foment d’una economia de baix nivell de carboni.

En aquest sentit, Jordi Sala ha remarcat que “hem d’apostar per l’agricultura del coneixement dins del marc de la bioeconomia basada en l’ús racional del recursos naturals i l’aprofitament de les potencialitats locals”. El director general també ha fet esment de les possibilitats dels nous nínxols de negoci en l’àmbit local que representen les TICs i el concepte smart, amb la favorable repercussió en l'equilibri territorial.

Durant la jornada s'han tractat temàtiques com l’educació ambiental, la green city, la Responsabilitat Social Empresarial, i l’eficiència energètica, a més del cas concret de l’aplicació del concepte smart a la ciutat de Tortosa, exposat pel seu alcalde, Ferran Bel.

 

FONT: DAAM