Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Jordi Sala visita diversos projectes promoguts pel grup Leader Consorci Grup d’Acció Local Alt Urgell - Cerdanya

El director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Jordi Sala, ha visitat avui divendres, dia 14 de juny, diversos projectes Leader, promoguts pel Consorci Grup d’Acció Local Alt Urgell - Cerdanya, grup d’acció local Leader seleccionat pel Departament per a desenvolupar el Programa Leader 2007-2013 en l’àmbit territorial de la comarca de l’Alt Urgell, i els municipis de Bellver de Cerdanya, Lles de Cerdanya, Meranges, Montellà i Martinet, i Prullans de la comarca de la Cerdanya.

L’estratègia del Consorci es basa, principalment, en la promoció de la innovació i l’esperit empresarial, la cooperació entre els agents del territori i la sostenibilitat ambiental.

El Consorci ha gestionat, des de l’inici del programa, 84 projectes, amb un ajut total de 3.541.038 €, que representa una inversió d’11.018.298 €.

En primer lloc, el director ha visitat el Mas d’en Roqueta, al municipi d’Arabell, antiga explotació ramadera familiar, que, en diferents etapes i amb diversos ajuts del programa Leader, s’ha reconvertit en un hotel rural i restaurant, i que amb les últimes inversions ha construït pistes de pàdel, impulsant aquest esport a la comarca de l’Alt Urgell i complementant-ho amb el negoci familiar del restaurant i l’hotel.

Posteriorment, el director ha visitat el projecte de Museïtzació del centre paleoambiental Dinosfera, a Coll de Nargó, museu que reprodueix com era el món a finals de l’era secundària i les causes de l’extinció dels dinosaures, que va donar pas als mamífers. Alhora, el museu també ofereix la possibilitat de conèixer i localitzar els principals jaciment de fòssils de dinosaure dels Pirineus.

Font: Department d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.