Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Jornada de Desenvolupament Local Participatiu Leader 2016 a Solsona

Jornada de Desenvolupament Local Participatiu Leader 2016 a Solsona.

   Ahir, dijous 1 de desembre, va tenir lloc la Jornada de Desenvolupament Local Participatiu Leader 2016 al Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya. Hi van participar 75 persones, de GALs, DARP, Oficines comarcals, entre altres.

   Durant el bloc del matí Jordi Sanchís (membre d’ARCA i del Servei de Programació i Dinamitazació Rural) va presentar els ‘Ajuts Leader 2016’ definint-ne en detall l’ordre de bases i convocatòria, seguit de l’explicació d’Anna Puig (Servei d’Organització del DARP) sobre ‘Tramitació electrònica d’ajuts’, en la qual va mostrar quins són els passos a seguir per poder tramitar els ajuts utilitzant la nova eina telemàtica. Aquesta serà la primera convocatòria en la qual els possibles beneficiaris podran tramitar l’ajut via electrònica i els grups Leader ja porten setmanes aprenent-ne cada pas.

   Després d’una pausa breu, Dolors Miravet i Cristina Varela (Unitat de Coordinació Jurídica DG) van parlar sobre ‘Normativa bàsica en processos de gestió dels ajuts’ i Josep Maria Martí (Servei de Programació i Dinamització Rural) va exposar el tema ‘La lluita contra el frau en els ajuts Leader’.

   Després d’un bon dinar elaborat amb productes de la terra GUSTUM (cuiner: Albert Marimon i sommelier: Juanjo Ceresuela) es va realitzar la sessió de tarda amb les presentacions dels diferents projectes de cooperació Leader: Energia Forest i Canvi Climàtic”, “ODISSEU”, “GUSTUM”, “Start-up Rural”, “Leader Natura i Vida Silvestre”, “Cowocat Rural”, “Col·laborar x paisatge” i el projecte estratègic “Espais naturals de Ponent.

   La jornada ha estat valorada molt positivament per tothom ja que ha permès unificar i reforçar idees i procediments dels ajuts que en breus començaran a tramitar els grups Leader així com també resoldre dubtes sobre qualsevol qüestió relacionada.