Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Jornada Leader a Berga: "Reptes i futur del Desenvolupament Rural"

L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural organitzen la Jornada “Reptes i futur del desenvolupament rural”, que tindrà lloc el proper dilluns 28 d’octubre al Pavelló de Suècia de Berga.

El Programa Leader, impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, ha demostrat, en els últims anys, ser una eina clau de desenvolupament dels territoris rurals. Ens enfrontem al nou període Leader 2014-2020, d’acord amb l’Estratègia Europa 2020, basada en el creixement intel·ligent, sostenible i integrador. Per tant, se’ns presenta un nou enfocament de futur que ha de respondre als nous reptes dels territoris rurals.

La jornada es desenvoluparà entorn a tres taules rodones, en les quals, es farà una valoració de l’actual període Leader, des del què s’ha fet, fins a objectius assolits i el què se n’ha après. També es parlarà del l’enfocament Leader a Catalunya per al proper període Leader 2014-2020 i per últim, es debatran els canvis i nous reptes de desenvolupament rural.

Es comptarà amb la col·laboració d’empreses beneficiàries Leader de l’actual període, de representants de diverses entitats territorials, amb l’exposició d’una conferència sobre la PAC 2014-2020 de Laura Dalmau, Subdirectora general de Planificació Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, així com d’altres representants de les comarques i experts en cada àmbit.

La jornada pretén implicar tots els agents econòmics i socials del territori amb l’objectiu de desenvolupar noves estratègies territorials de forma integrada per tant, aquesta, va adreçada a tots els actors econòmics i socials del territori: empreses i emprenedors, beneficiaris del programa Leader, gestors públics, membres dels GAL’s i a la societat en general.

Aquesta jornada es desenvolupa en el marc de l’Eix 4 Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, per al període 2007-2013, i està cofinançada pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Programa jornada

FONT: Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central